34 hrvatska restorana dobila Michelinove tanjure

Metro
U ponedjeljak 11. rujna Roberto Mancuso, predsjednik uprave METRO-a - globalnog partnera MICHELINOVOG vodiča, uručio je MICHELINOVU plaketu chefu restorana Mano Hrvoju Nakiću.
Vidi originalni članak

Agava, Apetit City, Bistro Apetit, Boban, Dubravkin put, Gallo, Le Bistro Esplanade, Mano, Mundoaka, Takenoko i Zinfandel's ušli su u selekciju MICHELINOVOG gastro vodiča za 2017. godinu i od sada posluju s prestižnom preporukom jednog od najznačajnijih vodiča restorana u svijetu.



Priznanja MICHELINOVOG vodiča, takozvane MICHELINOVE tanjure, zaslužila su 34 hrvatska restorana koji, prema ocjenama anonimnih inspektora, poslužuju dobru i jednostavnu hranu, dok je restoranu Monte iz Rovinja METRO uručio prvu i, za sada, jedinu MICHELINOVU zvjezdicu u Hrvatskoj.


Bravo za Monte! Trebaju li Hrvatskoj Michelinove zvjezdice?


"Jedanaest zagrebačkih restorana s preporukom MICHELINA dugogodišnji su partneri METRO s kojima dijelimo filozofiju i strast za kulinarskim savršenstvom i proizvodima vrhunske kvalitete. Iznimno nas raduje što su inspektori MICHELINA prepoznali njihovu kvalitetu i ponosni smo što je suradnja s MICHELINOVIM vodičem METRO-u omogućila da i na ovaj način bude dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana i ugostitelja", izjavio je Roberto Mancuso, predsjednik Uprave METRO-a.



S više od 100 godina iskustva u selekciji restorana, MICHELINOV vodič danas preporučuje više od 20.000 restorana u 30 svjetskih zemalja. Bilo da se radi o Europi, Aziji ili Americi, MICHELINOVI inspektori primjenjuju iste kriterije u ocjenjivanju kvalitete svakog restorana kojeg posjete anonimno. Koristeći jedinstven proces usavršavan tijekom desetljeća, MICHELINOV vodič postao je međunarodna referenca za fine-dining, a njegova plaketa službeno je priznanje da je restoran dio selekcije za 2017. godinu.

Posjeti Gastro.hr