Istarska reprezentacija vinara izlaže na ProWeinu u Düsseldorfu

arhiva Vinistra Istarski vinogradi
Od 19. do 21. ožujka predstavnici 13 poznatih istarskih vinarija u organizaciji udruge Vinistra predstavit će Istru kao vrhunsku vinsku regiju na najvažnijem svjetskom vinskom sajmu u Düsseldorfu
Vidi originalni članak

Istra kao najdinamičnija hrvatska vinska regija prvi put se samostalno predstavlja u Düsseldorfu na ProWeinu. Među vinskim proizvođačima iz 60 zemalja nastupit će se i 13 poznatih vinarija iz Istre – Agrolaguna, Damjanić, Medea, Fakin, Meneghetti, Pervino, Cattunar, ROSSI, Bertoša, Kozlović, Benvenuti, Matošević i Franković.

 

Vinistrin en primeur Mlade malvazije su sjajne unatoč vremenskim neprilikama

 

Istaknuti istarski vinari od 19. do 21. ožujka izlagat će u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, na samostalnom štandu u hali 12 gdje će se predstaviti uz vinske zemlje poput Portugala, Mađarske i Gruzije. Predstavljanjem na sajmu ProWein u Düsseldorfu Vinistra će svijetu ispričati priču o maloj, iznimno atraktivnoj vinskoj regiji s vrhunskim vinima, a Istra će dodatno učvrstiti status prepoznatljivog brenda ne samo na svjetskom turističkom, već i na vinskom tržištu.

"Iznimno nam je važno predstaviti se na jedinom međunarodnom sajmu koji prati cjelokupno svjetsko vinsko tržište. Osobito nam je zanimljivo i što se održava u Njemačkoj, turistički najznačajnijem tržištu za Hrvatsku i Istru koja je jedna od najomiljenijih destinacija na Mediteranu. Uz naglasak na vrhunska vina i istarsku vinsku tradiciju predstavit ćemo prvenstveno naše autohtone sorte – malvaziju istarsku i teran koji su već prepoznati među vinoljupcima i stručnjacima diljem svijeta", rekao je Luka Rossi, predsjednik Vinistre.

 

vinski vodič Sva važna vinska događanja koja ne želimo propustiti

 

Za ovu udrugu koja okuplja više od 120 istarskih vinara, 2023. iznimno je dinamična i izazovna godina. Uz nastup na najvažnijem svjetskom sajmu vina u Düsseldorfu, od 5. do 7. svibnja Vinistra organizira 29. izdanje istoimenog vodećeg regionalnog vinskog sajma u Poreču, a samo tjedan kasnije, od 11. do 14. svibnja, očekuje je domaćinstvo vodećeg svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles u sekciji mirnih crnih i bijelih vina na kojem će više od 350 stručnjaka iz 50 zemalja ocjenjivati više od 10 tisuća vina iz čitavog svijeta.

Posjeti Gastro.hr