Najave 07. ožujka 2023.

Istarska reprezentacija vinara izlaže na ProWeinu u Düsseldorfu

Vinistra
Istarski vinogradi foto: arhiva Vinistra
gastro postao gastro.24sata.hr
Od 19. do 21. ožujka predstavnici 13 poznatih istarskih vinarija u organizaciji udruge Vinistra predstavit će Istru kao vrhunsku vinsku regiju na najvažnijem svjetskom vinskom sajmu u Düsseldorfu

Istra kao najdinamičnija hrvatska vinska regija prvi put se samostalno predstavlja u Düsseldorfu na ProWeinu. Među vinskim proizvođačima iz 60 zemalja nastupit će se i 13 poznatih vinarija iz Istre – Agrolaguna, Damjanić, Medea, Fakin, Meneghetti, Pervino, Cattunar, ROSSI, Bertoša, Kozlović, Benvenuti, Matošević i Franković.

 

Vinistra En primeur Možda vas zanima... Mlade malvazije su sjajne unatoč vremenskim neprilikama Najave

 

Istaknuti istarski vinari od 19. do 21. ožujka izlagat će u organizaciji Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, na samostalnom štandu u hali 12 gdje će se predstaviti uz vinske zemlje poput Portugala, Mađarske i Gruzije. Predstavljanjem na sajmu ProWein u Düsseldorfu Vinistra će svijetu ispričati priču o maloj, iznimno atraktivnoj vinskoj regiji s vrhunskim vinima, a Istra će dodatno učvrstiti status prepoznatljivog brenda ne samo na svjetskom turističkom, već i na vinskom tržištu.

 | Author: arhiva Vinistra Malvazija istarska već je nadaleko poznata foto: arhiva Vinistra  | Author: arhiva Vinistra Vinogradi u Istri nisu samo brižljivo uređeni, nego iz njih i na njih puca i predivan pogled foto: arhiva Vinistra

"Iznimno nam je važno predstaviti se na jedinom međunarodnom sajmu koji prati cjelokupno svjetsko vinsko tržište. Osobito nam je zanimljivo i što se održava u Njemačkoj, turistički najznačajnijem tržištu za Hrvatsku i Istru koja je jedna od najomiljenijih destinacija na Mediteranu. Uz naglasak na vrhunska vina i istarsku vinsku tradiciju predstavit ćemo prvenstveno naše autohtone sorte – malvaziju istarsku i teran koji su već prepoznati među vinoljupcima i stručnjacima diljem svijeta", rekao je Luka Rossi, predsjednik Vinistre.

 

Vinski festivali Možda vas zanima... Sva važna vinska događanja koja ne želimo propustiti Najave

 

Za ovu udrugu koja okuplja više od 120 istarskih vinara, 2023. iznimno je dinamična i izazovna godina. Uz nastup na najvažnijem svjetskom sajmu vina u Düsseldorfu, od 5. do 7. svibnja Vinistra organizira 29. izdanje istoimenog vodećeg regionalnog vinskog sajma u Poreču, a samo tjedan kasnije, od 11. do 14. svibnja, očekuje je domaćinstvo vodećeg svjetskog ocjenjivanja Concours Mondial de Bruxelles u sekciji mirnih crnih i bijelih vina na kojem će više od 350 stručnjaka iz 50 zemalja ocjenjivati više od 10 tisuća vina iz čitavog svijeta.

 | Author: arhiva Vinistra Vinograd u Istri s pogledom na more foto: arhiva Vinistra

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:55 07. Ožujak 2023.

    Super su bijela vina