Moslavački vinari spremni za ŠkrletOvO 2024.!

Press Sve je spremno za ŠkrletOvO 2024.
Osim promenadnom kušanja manifestacija ŠkrletOvO koja će se u Ivanić-Gradu, u hotelu Sport, održati u subotu 6. travnja, donosi i odličan panel te vinsku radionicu
Vidi originalni članak

Manifestacija ŠkrletOvO u Ivanić-Gradu održava se od 2018. godine s ciljem popularizacije škrleta, moslavačke autohtone vinske sorte. Ove godine na manifestaciji ŠkrletOVO sudjeluju vinari iz cijele Moslavine i sa sobom donose sve stilove škrleta - pjenušce, mlade škrlete, macerate, kupaže i još mnogo toga.

vinska radionica Kušanjem 20 vina otkrili smo sva lica škrleta

Zanimljiv panel i radionica o škrletu

Ovogodišnje ŠkrletOvO, u organizaciji TZ Ivanić-Grada i Udruge škrlet Moslavina održat će se u hotelu Sport u Ivanić-Gradu u subotu 6. travnja s početkom u 16 sati. Manifestacija počinje panelom "Pozicija  škrleta na modernoj vinskoj sceni". Moderator panela bit će prof.dr. Zvjezdana Marković, a sudjeluju vinski publicist Saša Špiranec i izvanredna profesorica Ana-Marija Jagatić Korenika.

Od 16.30 do 18 sati održat će se odlična vinska radionica na temu "Potencijali škrleta u gastronomiji", koju će moderirati sommelier Tomislav Jakopović. Tema će biti sljubljivanje različitih stilova škrleta sa zalogajima cijele Hrvatske.

Škrleti iz cijele Moslavine

Od 19 do 23 sata na rasporedu je pak izlaganje i promenadno kušanje škrleta uz glazbenu pratnju Oridano gipsy jazz benda. Na promenadnom kušanju kušat će se vina sljedećih vinarija: Vina Kezele, Vinarija Voštinić – Klasnić, Vinarija Florijanović, OPG Ivan Kosovec, Klet Romić, Vina Glavica, Vina Seletković, Vina Košutić, Lagena Winery, OPG Zoran Jančar, Vinarija Miklaužić te Vinarija Mikša.

Broj mjesta za radionicu i panel je ograničen, pa je potrebno svoje mjesto rezervirati mjesta na vrijeme putem maila info@corkcroatia.hr. Cijena sudjelovanja je 20 € po osobi. Ulaz na kušanje je besplatan. A ukoliko vam se svidi ponuda vina za 11 € se može uzeti čaša i 5 kupona (kaucija za čašu je 5 €, i taj se iznos vraća po povratku čaše) i uživati u cjelovečernjem programu uz odlična vina.

Posjeti Gastro.hr