Najave 27. ožujka 2024.

Moslavački vinari spremni za ŠkrletOvO 2024.!

ŠkrletOvO
Sve je spremno za ŠkrletOvO 2024.
foto: Press
Osim promenadnom kušanja manifestacija ŠkrletOvO koja će se u Ivanić-Gradu, u hotelu Sport, održati u subotu 6. travnja, donosi i odličan panel te vinsku radionicu

Manifestacija ŠkrletOvO u Ivanić-Gradu održava se od 2018. godine s ciljem popularizacije škrleta, moslavačke autohtone vinske sorte. Ove godine na manifestaciji ŠkrletOVO sudjeluju vinari iz cijele Moslavine i sa sobom donose sve stilove škrleta - pjenušce, mlade škrlete, macerate, kupaže i još mnogo toga.

Škrleti iz Moslavine Možda vas zanima... Kušanjem 20 vina otkrili smo sva lica škrleta Špajza

ŠkrletOvO | Author: Press Sve je spremno za ŠkrletOvO 2024. foto: Press

Zanimljiv panel i radionica o škrletu

Ovogodišnje ŠkrletOvO, u organizaciji TZ Ivanić-Grada i Udruge škrlet Moslavina održat će se u hotelu Sport u Ivanić-Gradu u subotu 6. travnja s početkom u 16 sati. Manifestacija počinje panelom "Pozicija  škrleta na modernoj vinskoj sceni". Moderator panela bit će prof.dr. Zvjezdana Marković, a sudjeluju vinski publicist Saša Špiranec i izvanredna profesorica Ana-Marija Jagatić Korenika.

Od 16.30 do 18 sati održat će se odlična vinska radionica na temu "Potencijali škrleta u gastronomiji", koju će moderirati sommelier Tomislav Jakopović. Tema će biti sljubljivanje različitih stilova škrleta sa zalogajima cijele Hrvatske.

ŠkrletOvO | Author: Press Divni moslavački škrleti foto: Press ŠkrletOvO | Author: Press Moslavački vinari foto: Press

Škrleti iz cijele Moslavine

Od 19 do 23 sata na rasporedu je pak izlaganje i promenadno kušanje škrleta uz glazbenu pratnju Oridano gipsy jazz benda. Na promenadnom kušanju kušat će se vina sljedećih vinarija: Vina Kezele, Vinarija Voštinić – Klasnić, Vinarija Florijanović, OPG Ivan Kosovec, Klet Romić, Vina Glavica, Vina Seletković, Vina Košutić, Lagena Winery, OPG Zoran Jančar, Vinarija Miklaužić te Vinarija Mikša.

Broj mjesta za radionicu i panel je ograničen, pa je potrebno svoje mjesto rezervirati mjesta na vrijeme putem maila info@corkcroatia.hr. Cijena sudjelovanja je 20 € po osobi. Ulaz na kušanje je besplatan. A ukoliko vam se svidi ponuda vina za 11 € se može uzeti čaša i 5 kupona (kaucija za čašu je 5 €, i taj se iznos vraća po povratku čaše) i uživati u cjelovečernjem programu uz odlična vina.

ŠkrletOvO | Author: Press Moslavački vinari foto: Press ŠkrletOvO | Author: Press Sve je spremno za ŠkrletOvO 2024. foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.