Novi jesenski azijski specijaliteti na Matsu jelovniku

PR
Vidi originalni članak

Asian fusion restoran Matsu na adresi Domobranska 27, Zagreb od svog je otvaranja postao sinonim za modernu azijsku hranu po pristupačnim cijenama, a sada su u svoj jelovnik uvrstili zanimljive novitete kojima najavljuju jesenski jelovnik. 

Za one koji ručak ili večeru vole započeti laganom i osvježavajućom kombinacijom, neka vaš izbor budu nova riblja predjela. Losos tartar napravljen od sitno sjeckanog filea lososa kombiniran s kremastim avokadom, lososovom ikrom, umakom od yuzua i citrusa, te hrskavim krekerima od riže i kozica, stvara pravu harmoniju okusa i tekstura. Ako želite eksperimentirati s malo drugačijim okusima, tuna tartar će vas osvojiti na prvi zalogaj. File tune uparen s umakom od zvjezdastog anisa, hoisin umakom i cimetom, poslužen s hrskavim krekrima od riže i kozica, pravo je jesensko remek (d)jelo koje će vas oduševiti. 

Na Matsu jelovniku našla su se i topla jela na žlicu u obliku Miso Pork Ramena i Miso Salmon Ramena. Miso Pork Ramen kombinira miso juhu s glaziranom svinjetinom, udon rezancima i mungo klicama. Svaki zalogaj otkriva složene slojeve okusa i tekstura, pružajući autentično iskustvo ramena na najvišem nivou. Za ljubitelje morske hrane, tu je Miso Salmon Ramen, savršena ravnoteža između miso juhe i sočnog lososa u tempuri, uz udon rezance i mungo klice.  

I za kraj, ali nikako manje važno, Matsu je u ponudu uvrstio i crne bao bunse ispunjene grillanim kozicama, svježim povrćem i pikantnim umakom – Bao Buns Ebi  

Nova jela pružaju izvanredno iskustvo egzotičnih okusa uz zanimljive namirnice koje se sezonski izmjenjuju pa možemo samo reći kako će jesen u Matsu restoranu biti vrlo ukusna! 

Posjeti Gastro.hr