Poznata međimurska vinarija predstavila je Jakopić Cuvée 2015

Promo
Međimurska vinarija Jakopić predstavila je Jakopić Cuvee 2015, vino bogatog okusa koje je odležalo u hrastovim bačvama
Vidi originalni članak

Jakopić Cuvée 2015 predstavlja nešto novo i drugačije na međimurskoj vinskoj sceni. „Težili smo moćnom vinu iz Međimurja koje odskače od uobičajene ponude crnih vina našeg područja. Malim prinosom dobili smo visoko kvalitetno grožđe i tehnologijom se prilagodili ciljevima. Mislim da smo ovim vinom potvrdili da se na međimurskom terroiru mogu napraviti snažna, puna vina, bogatog okusa“, istaknuo je Branimir Jakopić. 

Jakopić Cuvée 2015 odležavao je više od godinu dana i čekao pravi trenutak za plasman na tržište. Rezultat pravilnog dozrijevanja u drvetu i odležavanju u boci je sočno, robusno i dinamično vino koje na jedinstven način predstavlja raskoš sorti Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah. Na prvi nos osvaja mirisom koji ukazuje na dozrelu voćnost, posebno arome crnog bobičastog voća s primjesama začinskih nota. S vremenom se vino sve više otvara i do izražaja dolaze lagane note paljevine i drva kao posljedica odležavanja u hrastovim bačvama. Okus je izrazito bogat, harmoničan, mekan i slastan. Jakopić Cuvée 2015 je vino bogatog tijela i dozrelih, lijepo uklopljenih tanina. Završetak mu je snažan i izrazito dugog trajanja, što potvrđuje da uz lijepe arome stoje i zaokruženi okusi.

Kako bi se otkrilo bogatstvo svih njegovih aroma, Jakopić Cuvée 2015 prilikom služenja svakako treba dekantirati. Servira se na temperaturi od 18 °C do 20 °C, a idealno se sljubljuje uz profinjeni zreli sir, plemenitu ribu s gradela, svinjske kotlete, steakove, tuna steakove, janjeće kotlete, divljač, ali i deserte od tamne čokolade.

 

železna gora Ramstek s pireom od mrkve po receptu iz Terbotza

 

Posebna pažnja usmjerena je i na izgled boce koju krasi moderna etiketa, profinjenog dizajna, za koju je zaslužan Studio Cuculić.  
Vina vinarije Jakopić omiljena su među vinskim  znalcima koji teže izražajnim i sofisticiranim okusima Međimurja. Njihova vrhunska kvaliteta i pristup nagrađeni su i na prestižnom svjetskom ocjenjivanju vina Decanter Word Wine Awards, što je obitelji Jakopić  potvrda da stoljetnu vinarsku tradiciju nastavljaju na izvrstan način.

Posjeti Gastro.hr