Pula i Vukovar domaćini najvećim svjetskim chefovima!

photo (c) MDACOM
Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira radionice i predavanja osmišljene s ciljem pružanja vrhunskog edukativnog sadržaja i informacija o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije.
Vidi originalni članak

Kulinarski virtuozi iz cijelog svijeta svojim će predavanjima na poziv Hrvatske turističke zajednice u sklopu projekta Hrvatska 365 Gourmet pokazati koji su novi trendovi u svjetskoj gastronomiji, kakav je značaj lokalne kuhinja kao visoke gastronomije, što je moderno slastičarstvo, kako sljubljivati hranu i vino, kako se promovirati i unaprijediti poslovanje restorana te kako održati zvjezdani status u kuharskom poslu - što su, kako doći do njih i što uopće znače Michelinove zvjezdice.
 

Tako vas 8. svibnja u Puli, odnosno 15. svibnja u Vukovaru očekuju vrsni predavači, chefovi okrunjeni Michelinovim zvjezdicama, vrhunski sommelieri, svjetski wine&gourmet stručnjaci...

Teme radionica

• Chef Lionel Levy: „Inovacija u tradicionalnim receptima”
• Chef Marcello Trentini: „Noge čvrsto na zemlji, ali pogled uprt u budućnost”
• Chef slastičar Jacques Genin: „ Moja talionica čokolade”
• Brand stručnjak Elena Schipani: „Kako upravljati brandom”
• Sommelier Mira Šemić: „Sljubljivanje hrane i poznatih hrvatskih vina”



Chef Lionel Levy - 1 Michelin *
S pravom poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, Lionel Levy izučio je zanat od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Nakon preseljenja u Marseille 1999. godine, taj grad postao je njegov novi dom gdje je stekao majstorstvo u domaćoj kuhinji, zbog čega je i postao nositeljem Michelinovih zvjezdica od 2005. godine. U hotelu Inter Continental Marseille – Hotel Dieu, Lionel Levy nadgleda sve kulinarske poslove: bar i dva potpuno različita restorana. Chef Levy ističe kako zazire od suvremenosti, jer je moguće da drugi dan više ne bude u modi. Preferira da se njegovu kuhinju vidi kao autentičnu i usmjerenu prema čistom užitku. Samo je tako moguće ponuditi istinski gourmet doživljaj.

Chef Marcello Trentini 1 Michelin *
Glavni chef i vlasnik restorana Magorabin u Torinu. Član JRE (Jeunes restauraters d‘Europe) i LE SOSTE (talijanskog predstavnika udruženja Les Grandes Tables Du Monde. Michelinovu zvjezdicu dobiva 2012. godine, a 2014. chef sudjeluje u emisiji „The Greatest Chef China“, u kojoj se sudionici, jedan kineski i jedan europski chef, natječu koristeći tajne sastojke. Chef Trentini prvi je europski chef koji je odnio pobjedu pred kineskim kolegom.



Kulinarska filozofija chefa Trentinija: „Interpretacija terroira na lagan i moderan način.“ te „Tradicija kao polazište, ali bez nostalgije.“

Chef slastičar Jacques Genin
Profesionalni život chefa slastičara Jacquesa Genina počeo je kada mu je bilo samo 13 godina. Surađivao je s legendarnim čokolatijerom Robertom Linxom, osnivačem jedne od najpoznatijih prodavaonica čokoladnih proizvoda La Maison du Chocolat.
Godinama je radio u luksuznim hotelima i odmaralištima prije nego što je otvorio vlastitu manufakturu čokolade u 11. pariškom arondismanu. Nositelj je titule majstora čokolade što svjedoči o njegovoj izvrsnosti i stručnosti u stvaranju čokoladnih okusa. Ne obrađuje zrna kakaa nego koristi već gotove visokokvalitetne couverture čokolade.

Sommelierka Mira Šemić
Ugledna sommelierka, tijekom dugogodišnje karijere obišla sve vodeće vinske regije svijeta. Završila je 4. stupanj i diplomirala na WSET-u (Wine and Spirit Educational Trust), jednom od najpoznatijih međunarodnih vinskih programa sa sjedištem u Londonu. 2017.godine u austrijskom Rustu dobila je titulu Winekademiker, te tako postala prva žena u regiji s navedenom titulom. Vodi i organizira "Malu vinsku školu" u Ljubljani. Organizira i vodi brojne radionice i edukacije širom svijeta, te je stručni suradnik slovenskih novina "Pet zvezdic" i "Slovenske novice". Radi kao konzultant i savjetnik za ugostiteljske objekte kojima pruža pomoć pri sastavljanju vinskih karti, spajanju vina s ponudom hrane, kao i edukacije osoblja.

Brand manager Elena Schipani
Nakon diplome Ekonomskog fakulteta, nastavila obrazovanje te 2012. upisuje Kultura hrane i pića na sveučilištu Cà Foscari u Veneciji, a nakon završetka Master programa počinje raditi na promociji talijanske hrane i pića. Ujedno je i AIS sommelier (AIS-talijanska udruga sommeliera) te ambasador talijanske hrane. Radi kao menadžer hrane i pića te pomaže tvrtkama u razvoju projekata te stvaranju i promociji brendova. Trenutno surađuje s tvrtkama Dimensione Carne, Bottega spa te sa sveučilištem Cà Foscari. Ljubitelj je društvenih mreža te sudjeluje u projektima i kao menadžer društvenih mreža te sudjeluje u društvenom projektu #tiraccontoilvino.

 

Vidimo se u Puli i Vukovaru, uživajte svim čulima!


 

Posjeti Gastro.hr