Najave 05. svibnja 2018.

Pula i Vukovar domaćini najvećim svjetskim chefovima!

foto: photo (c) MDACOM
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira radionice i predavanja osmišljene s ciljem pružanja vrhunskog edukativnog sadržaja i informacija o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije.

Kulinarski virtuozi iz cijelog svijeta svojim će predavanjima na poziv Hrvatske turističke zajednice u sklopu projekta Hrvatska 365 Gourmet pokazati koji su novi trendovi u svjetskoj gastronomiji, kakav je značaj lokalne kuhinja kao visoke gastronomije, što je moderno slastičarstvo, kako sljubljivati hranu i vino, kako se promovirati i unaprijediti poslovanje restorana te kako održati zvjezdani status u kuharskom poslu - što su, kako doći do njih i što uopće znače Michelinove zvjezdice.
 

 | Author: Miranda Čikotić/PIXSELL foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Tako vas 8. svibnja u Puli, odnosno 15. svibnja u Vukovaru očekuju vrsni predavači, chefovi okrunjeni Michelinovim zvjezdicama, vrhunski sommelieri, svjetski wine&gourmet stručnjaci...

Teme radionica

• Chef Lionel Levy: „Inovacija u tradicionalnim receptima”
• Chef Marcello Trentini: „Noge čvrsto na zemlji, ali pogled uprt u budućnost”
• Chef slastičar Jacques Genin: „ Moja talionica čokolade”
• Brand stručnjak Elena Schipani: „Kako upravljati brandom”
• Sommelier Mira Šemić: „Sljubljivanje hrane i poznatih hrvatskih vina”

 | Author: Miranda Čikotić/PIXSELL foto: Miranda Čikotić/PIXSELL

Chef Lionel Levy - 1 Michelin *
S pravom poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, Lionel Levy izučio je zanat od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea. Nakon preseljenja u Marseille 1999. godine, taj grad postao je njegov novi dom gdje je stekao majstorstvo u domaćoj kuhinji, zbog čega je i postao nositeljem Michelinovih zvjezdica od 2005. godine. U hotelu Inter Continental Marseille – Hotel Dieu, Lionel Levy nadgleda sve kulinarske poslove: bar i dva potpuno različita restorana. Chef Levy ističe kako zazire od suvremenosti, jer je moguće da drugi dan više ne bude u modi. Preferira da se njegovu kuhinju vidi kao autentičnu i usmjerenu prema čistom užitku. Samo je tako moguće ponuditi istinski gourmet doživljaj.

Chef Marcello Trentini 1 Michelin *
Glavni chef i vlasnik restorana Magorabin u Torinu. Član JRE (Jeunes restauraters d‘Europe) i LE SOSTE (talijanskog predstavnika udruženja Les Grandes Tables Du Monde. Michelinovu zvjezdicu dobiva 2012. godine, a 2014. chef sudjeluje u emisiji „The Greatest Chef China“, u kojoj se sudionici, jedan kineski i jedan europski chef, natječu koristeći tajne sastojke. Chef Trentini prvi je europski chef koji je odnio pobjedu pred kineskim kolegom.

 | Author: photo (c) MDACOM foto: photo (c) MDACOM

Kulinarska filozofija chefa Trentinija: „Interpretacija terroira na lagan i moderan način.“ te „Tradicija kao polazište, ali bez nostalgije.“

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Chef slastičar Jacques Genin
Profesionalni život chefa slastičara Jacquesa Genina počeo je kada mu je bilo samo 13 godina. Surađivao je s legendarnim čokolatijerom Robertom Linxom, osnivačem jedne od najpoznatijih prodavaonica čokoladnih proizvoda La Maison du Chocolat.
Godinama je radio u luksuznim hotelima i odmaralištima prije nego što je otvorio vlastitu manufakturu čokolade u 11. pariškom arondismanu. Nositelj je titule majstora čokolade što svjedoči o njegovoj izvrsnosti i stručnosti u stvaranju čokoladnih okusa. Ne obrađuje zrna kakaa nego koristi već gotove visokokvalitetne couverture čokolade.

 | Author: http://jacquesgenin.fr foto: http://jacquesgenin.fr

Sommelierka Mira Šemić
Ugledna sommelierka, tijekom dugogodišnje karijere obišla sve vodeće vinske regije svijeta. Završila je 4. stupanj i diplomirala na WSET-u (Wine and Spirit Educational Trust), jednom od najpoznatijih međunarodnih vinskih programa sa sjedištem u Londonu. 2017.godine u austrijskom Rustu dobila je titulu Winekademiker, te tako postala prva žena u regiji s navedenom titulom. Vodi i organizira "Malu vinsku školu" u Ljubljani. Organizira i vodi brojne radionice i edukacije širom svijeta, te je stručni suradnik slovenskih novina "Pet zvezdic" i "Slovenske novice". Radi kao konzultant i savjetnik za ugostiteljske objekte kojima pruža pomoć pri sastavljanju vinskih karti, spajanju vina s ponudom hrane, kao i edukacije osoblja.

Francuski i vino | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Brand manager Elena Schipani
Nakon diplome Ekonomskog fakulteta, nastavila obrazovanje te 2012. upisuje Kultura hrane i pića na sveučilištu Cà Foscari u Veneciji, a nakon završetka Master programa počinje raditi na promociji talijanske hrane i pića. Ujedno je i AIS sommelier (AIS-talijanska udruga sommeliera) te ambasador talijanske hrane. Radi kao menadžer hrane i pića te pomaže tvrtkama u razvoju projekata te stvaranju i promociji brendova. Trenutno surađuje s tvrtkama Dimensione Carne, Bottega spa te sa sveučilištem Cà Foscari. Ljubitelj je društvenih mreža te sudjeluje u projektima i kao menadžer društvenih mreža te sudjeluje u društvenom projektu #tiraccontoilvino.

 

Vidimo se u Puli i Vukovaru, uživajte svim čulima!


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.