Siam Urban Thai na jelovnik je uvrstio prvu slasticu!

Siam Urban Thai
Od ovog tjedna u Siamu možeš naručiti i nešto slatko...
Vidi originalni članak

Drugi lockdown nije spriječio ugostitelja Bornu Janeša u pokretanju dugo željenog i planiranog tajlandskog restorana. Pomama za azijskom kuhinjom ne jenjava i dobro je prepoznao otvoreni prostor na zagrebačkoj restoranskoj sceni. Početkom prosinca, nekoliko dana nakon zatvaranja ugostiteljskih objekata, otvorio je Siam Urban Thai. 

 

od 1. prosinca! Otvara se Siam, virtualni restoran za ljubitelje tajlandske kuhinje

 

Ekipa restorana odlično se snašla u dostavama i konstantno radi na nadogradnji ponude. U jelima ne nedostaje ljutine, ali ne prevladava, i svi su okusi (i teksture) dobro izbalansirani. Ono što je nedostajalo je „nešto slatko“ za kraj, a ovog su tjedna doskočili i tome.

Na jelovnik su uvrstili i prvu slasticu – banana roti. Riječ je o svojevrsnoj palačinki punjenoj bananama; tijesto se mijesi i vrlo tanko valja, puni smjesom od jaja i banane te peče u velikoj tavi na maslacu. Potom se preklapa, prelijeva kondenziranim mlijekom i reže na komadiće kako bi se bezbrižno moglo jesti rukama. Poslužuje se za desert, a nerijetko i za doručak. 

Ova tajlandska slastica dostupna je u Siam Urban Thaiju po cijeni od 26 kuna. Osim take-outa u ulici Pod zidom, opcija je i dostava putem Wolta ili Bolt Fooda. 

Posjeti Gastro.hr