Slastičarnica Orijent u ponudu vraća kultne slastice

Orijent Boem šnite - ukusni zaštitni znak slastičarnice Orijent
Medovik, čokoladni medovik, boem kocke, Jelačić šnite, Sacherica... i ostali klasici mogu se kušati u omiljenoj slastičarnici Orijent u Maksimirskoj ulici. Jedan adut njihova Retro pulta moramo posebno istaknuti - zimski sladoled koji nas definitivno vraća u djetinjstvo
Vidi originalni članak

Početkom godine zatvorili su svoju franšizu u centru grada, u Petrinjskoj, zbog neslaganja oko poslovnog koncepta, no sada imaju puno ljepše i slađe vijesti – popularna slastičarnica Orijent iz Maksimirske ulice vraća se s novom starom ponudom u sklopu tradicionalnog Retro pulta.

Mjesto poznato po ukusnim tradicionalnim slasticama napravljenim prema obiteljskim recepturama i od vrhunskih namirnica, i početkom ove godine u ponudu je vratilo omiljene slatke klasike našeg djetinjstva. Tu je Medovik, jedan od njihovih najprodavanijih klasika koji je ove godine dobio i svoju čokoladnu inačicu.

Ne smijemo nikako izostaviti i novitet u retro ponudi – Jelačić šnite, ekstra čokoladnu slasticu (čokolade ima i u biskvitu i u kremi. Tu su i Išleri, obilno zaliveni čokoladom, kao i još jedan klasik – Doboš torta s najfinijom čokoladnom kremom, koja se u brojnim slojevima izmjenjuje s tijestom, dok je na vrhu hrskavi sloj karamele.

U ponudi Retro pulta je i slavna Esterhazy torta, s biskvitom od bjelanjaka, bademima i kremom od žumanjaka, ali i Boem kocke te sočna Punč torta. Naravno, slatki siječanj u Orijentu ne može proći niti bez kultne Sacherice, ali glavna zvijezda i ove zime je – zimski sladoled, omiljena zimska slastica našeg djetinjstva, kojeg od milja u ovoj slastičarnici zovu i kraljem Retro pulta.

 

Nešto slatko by Katarina Boem kocke - najslađi slojevi djetinjstva

 

A novostima tu nije kraj. Ekipa iz Orijenta uskoro otvara novu slastičarnicu u Sigetu, što će sigurno razveseliti stanovnike Novog Zagreba! A prije toga kreću i s posebnom ponudom krafni u premium okusima. Jedva čekamo!

 

Maleni, slatki i čokoladni Prhki slatki išleri - ovaj blagdanski klasik ostavit će te bez daha

 

Posjeti Gastro.hr