U Pod Zidom se jede promišljena i ukusna hrana za utjehu
Ekipa Pod Zidom zdravstvenu je krizu iskoristila za osvježavanje koncepta, uz kreativno vodstvo novog chefa Marka Jantoleka, te za rad na novoj web stranici. Bistro je otvoren s početkom mjeseca, a postavljeno je i još jedno priznanje koje su primili od globalno prepoznatog gastronomskog vodiča Michelin.
I iza zatvorenih je vrata bilo dinamično i radno, a rezultat je novi jelovnik baziran na svježim namirnicama s Dolca i okusima koji su poznati, utješni – i pamtljivi. Bitno je naglasiti kako je svaka komponenta napravljena u njihovoj kuhinji, uključujući sourdough kruh, aromatizirani maslac i tjesteninu. U Pod Zidom nikada nisu išli prečicama, pa ni sada kada su koncept prilagodili ekonomskoj situaciji i postavili pristupačne cijene u rasponu od 15 do 120 kuna.
U stalnoj su ponudi aromatizirani maslac s domaćim kruhom, odličan tatarski biftek te namaz od patlidžana s rajčicom i tostiranim kruhom, a sezonska salata i juha ovise o ponudi na obližnjem Dolcu. Domaće pappardelle dolaze u dva izdanja, sa šalšom te raguom od goveđeg repa. U ponudi su i konkretnija salata sa telećim fileom, piletina s krumpirićima, janjeći burger te riba pečena u škartocu, ramstek s chimichurrijem, lungić s pireom od mrkve i klasik bistroa – goveđi obrazi.
Na novom su jelovniku i dva odlična deserta, čokoladni souffle s kremom od vanilije i sezonskim voćem te sočan biskvit od limuna s kremom od bazge i jagodama.
Bogata ponuda vina je standard u Pod Zidom, uključujući i rijetke etikete, a na listu su pridodana i vina kuće razvijena u suradnji s poznatim domaćim vinarima. Novitet su kokteli, pomno osmišljeni kako bi pristajali uz jelovnik, ali prikladni i za opušteno uživanje na terasi. Od bezalkoholnih koktela, koji su se pokazali trendom 2020. godine, dostupni su Thai i Hibiskus. Na popisu su i dva klasika, Hugo i Aperol Spritz, kao i tri koktela s potpisom bistroa Pod Zidom – Cucumber Mint, Bitter Strawberry i Espresso. Cijene se kreću između 20 i 62 kune.
Novi bismo jelovnik mogli opisati sintagmom "za svakog ponešto", ali bez kompromisa kad su u pitanju kvaliteta i posvećenost. Napravili su odmak od prezentacije koja je bila na korak od fine dininga i uspješno prenijeli poruku kako se u Pod Zidom opušteno i ukusno jede, uz pokoji koktel ili čašu dobrog vina.