Najave 12. lipnja 2020.

U Pod Zidom se jede promišljena i ukusna hrana za utjehu

foto: Pod zidom
gastro postao gastro.24sata.hr
Renomirani zagrebački bistro Pod Zidom predstavio je novi jelovnik baziran na kvalitetnim, lokalnim i sezonskim namirnicama. Fokus je na jednostavnim, prepoznatljivim okusima i pristupačnosti gostima koji se postupno vraćaju u restorane...

Ekipa Pod Zidom zdravstvenu je krizu iskoristila za osvježavanje koncepta, uz kreativno vodstvo novog chefa Marka Jantoleka, te za rad na novoj web stranici. Bistro je otvoren s početkom mjeseca, a postavljeno je i još jedno priznanje koje su primili od globalno prepoznatog gastronomskog vodiča Michelin.

I iza zatvorenih je vrata bilo dinamično i radno, a rezultat je novi jelovnik baziran na svježim namirnicama s Dolca i okusima koji su poznati, utješni – i pamtljivi. Bitno je naglasiti kako je svaka komponenta napravljena u njihovoj kuhinji, uključujući sourdough kruh, aromatizirani maslac i tjesteninu. U Pod Zidom nikada nisu išli prečicama, pa ni sada kada su koncept prilagodili ekonomskoj situaciji i postavili pristupačne cijene u rasponu od 15 do 120 kuna.

 | Author: Pod zidom foto: Pod zidom

U stalnoj su ponudi aromatizirani maslac s domaćim kruhom, odličan tatarski biftek te namaz od patlidžana s rajčicom i tostiranim kruhom, a sezonska salata i juha ovise o ponudi na obližnjem Dolcu. Domaće pappardelle dolaze u dva izdanja, sa šalšom te raguom od goveđeg repa. U ponudi su i konkretnija salata sa telećim fileom, piletina s krumpirićima, janjeći burger te riba pečena u škartocu, ramstek s chimichurrijem, lungić s pireom od mrkve i klasik bistroa – goveđi obrazi. 

Na novom su jelovniku i dva odlična deserta, čokoladni souffle s kremom od vanilije i sezonskim voćem te sočan biskvit od limuna s kremom od bazge i jagodama. 

 | Author: Pod zidom foto: Pod zidom

 | Author: Pod zidom foto: Pod zidom

Bogata ponuda vina je standard u Pod Zidom, uključujući i rijetke etikete, a na listu su pridodana i vina kuće razvijena u suradnji s poznatim domaćim vinarima. Novitet su kokteli, pomno osmišljeni kako bi pristajali uz jelovnik, ali prikladni i za opušteno uživanje na terasi. Od bezalkoholnih koktela, koji su se pokazali trendom 2020. godine, dostupni su Thai i Hibiskus. Na popisu su i dva klasika, Hugo i Aperol Spritz, kao i tri koktela s potpisom bistroa Pod Zidom – Cucumber Mint, Bitter Strawberry i Espresso. Cijene se kreću između 20 i 62 kune. 

 | Author: Pod zidom foto: Pod zidom

Novi bismo jelovnik mogli opisati sintagmom "za svakog ponešto", ali bez kompromisa kad su u pitanju kvaliteta i posvećenost. Napravili su odmak od prezentacije koja je bila na korak od fine dininga i uspješno prenijeli poruku kako se u Pod Zidom opušteno i ukusno jede, uz pokoji koktel ili čašu dobrog vina. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.