Jesi li znala da u restoranu Vinodol možeš pojesti paški sir i meso s eko certifikatom?

Sanjin Kaštelan
Zagrebački restoran Vinodol organizirani je sustav s gotovo 100 zaposlenih, vlastitom mesnicom, pripremnicom za povrće te slastičarnicom i pekarnicom.
Vidi originalni članak

Tradiciji i individualnom pristupu svakoj namirnici su ostali vjerni, unatoč tome što su tehnike pripreme i izvedba progresivne.

Ponajbolje od njihove ponude predstavili su i na „Vinodolovoj tržnici“. Okupljeni su tako uživali u jelima pripremljenima s proizvodima Vinodolovih suradnika. Riječ je Farmeraju, OPG-u Pećnik, OPG-u Oštarić koji se bave proizvodnjom paškog sira, mesnici Karnurić koja ima eko certifikat, vinariji i uljari Škregro, brandu Gir, tvrtci Buretić koja proizvodi suhomesnate proizvode i također ima eko certifikat, mljekari Latus, pršutani Smjeli, Adria Shell i obitelji Lenac koja se bavi uzgojem ovaca.

Sa svim navedenim proizvođačima Vinodol svakodnevno surađuju i njihove proizvode koriste u jelima na svom tjednom i alla carte jelovniku. Demonstirali su to i na „Vinodolovoj tržnici“, gdje su poslužili niz slanih zalogaja, inspiriranih lokalnim namirnicama. 

Posjeti Gastro.hr