Večer turopoljske svinje: Za ljubitelje domaćeg!

Thinkstock
Volite li domaće specijalitete, po mogućnosti iz okolice Zagreba, zaputite se u Veliku Goricu na sjajnu večeru!
Vidi originalni članak

Bistro Babriga sjajan je primjer kako se njeguje tradicija i rade specijaliteti bazirani na lokalnoj hrani. Okolni OPG-ovi gotovo da i nemaju što za prodati, jer im veselo osoblle i kuhari Babrige doslovno sve otmu. A koliko su uspješni u tome, možete provjeriti početkom ožujka u Velikoj Gorici.

"Turopoljska svinja" je naziv eventa, odnosno večere, na kojoj ćete moći isprobati pet slijedova delicija koje su jeli naši stari. Odnosno, stari iz Turopolja. Pa ako volite svinjetinu - vidimo se!

Menu u 5. sljedova: „TUROPOLJSKA SVINJA“: 10. ožujka 2018. od 19 sati

  1. Zaseka na brusketi s curryjem i dimljenim tofuom
     
  2. Marinirani kotlet uvaljan u sezam s umakom od čikoša i domaćim lulekima
     
  3. Confit od svinjskog buna na kremi od boba s pikantnim orzotom
     
  4. Steak od svinjskog vrata na posteljici od graška prekriven slamicom od celera
     
  5. Zapečeni slatki štrukli s domaćom karamelom i sladoledom od vanilije

 

Cijena menija po osobi: 150 kn
Rezervacije na: 0911546657
Josipovićeva 56, Velika Gorica

Posjeti Gastro.hr