Neodoljive pogačice s čokoladnim mrvicama

Mala peciva podrijetlom iz Škotske jedu se u cijelom svijetu
Vidi originalni članak

Omiljeni doručak ili užina uz popodnevni čaj okus duguje neodoljivu tijestu s mlaćenicom koje se može obogatiti grožđicama, sjemenkama suncokreta ili svježim sirom 

Sastojci:

  • 250g brašna
  • 250g kukuruznog brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 i 1/2 dl pasirane buče
  • žlica bučinog ulja
  • 80g maslaca
  • žličica soli
  • žlica šećera 
  • 1 dl mlijeka
  • umućeno jaje
  • bučine sjemenke

 

Priprema:

  1. Oguljene komade buče pirjajte na laganoj vatri s malo tekućine dok ne omekša, pa usitnite štapnim mikserom.
  2. Pomiješajte prosijano bijelo i kukuruzno brašno s praškom za pecivo, šećerom i solju. Utisnite rukama omekšali maslac, dodajte ulje, jaja, pasiranu buču i po potrebi mlijeko.
  3. Umijesite glatko tijesto koje se ne smije lijepiti za ruke. Rastanjite ga na debljinu prsta.
  4. Čašom ili kalupom izrežite krugove i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite ih s umućenim jajem i malo mlijeka, te pospite bučinim sjemenkama. Pecite ih na 200°C oko 15 minuta.
Posjeti Gastro.hr