gastro postao
Mala peciva podrijetlom iz Škotske jedu se u cijelom svijetu
Omiljeni doručak ili užina uz popodnevni čaj okus duguje neodoljivu tijestu s mlaćenicom koje se može obogatiti grožđicama, sjemenkama suncokreta ili svježim sirom
Sastojci:
- 250g brašna
- 250g kukuruznog brašna
- vrećica praška za pecivo
- 2 jaja
- 2 i 1/2 dl pasirane buče
- žlica bučinog ulja
- 80g maslaca
- žličica soli
- žlica šećera
- 1 dl mlijeka
- umućeno jaje
- bučine sjemenke
Priprema:
- Oguljene komade buče pirjajte na laganoj vatri s malo tekućine dok ne omekša, pa usitnite štapnim mikserom.
- Pomiješajte prosijano bijelo i kukuruzno brašno s praškom za pecivo, šećerom i solju. Utisnite rukama omekšali maslac, dodajte ulje, jaja, pasiranu buču i po potrebi mlijeko.
- Umijesite glatko tijesto koje se ne smije lijepiti za ruke. Rastanjite ga na debljinu prsta.
- Čašom ili kalupom izrežite krugove i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite ih s umućenim jajem i malo mlijeka, te pospite bučinim sjemenkama. Pecite ih na 200°C oko 15 minuta.