Špajza 07. lipnja 2018.

Ledeni čaj iz kućne radinosti

ledeni caj
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ledeni čaj je još jedan pravi ljetni osvježavajući napitak.

Ledeni čaj možemo pripremiti od bilo koje vrste čaja, no klasik je ipak onaj pripremljen od crnog čaja. Priprema ledenog čaja ima dvije 'kvake'. Kada ga pripremamo od crnog čaja može nam se javiti prirodna gorčina od čaja što lako riješimo dodatkom prstohvata sode bikarbone. Također, kao i kod ledene kave, kockice leda ga mogu previše razrijediti pa je cilj napraviti jači čaj. Preporučamo da pripremite neki aromatizirani crni čaj primjerice s karamelom ili višnjom.

 

Možda vas zanima... Nezaboravne lizalice s narančom i crnim čajem Recepti

 

Možda vas zanima... Bijeli, zeleni i crni - tri nijanse čaja Špajza

 

Kako ga pripremiti?

Postupak pripreme započinje stavljanjem 3 šalice vode da zavrije. Kipućom vodom preliti 6 do 8 punih žličica čaja ili vrećica i posuti prstohvatom sode bikarbone te pustiti da stoji 10 minuta. S preostalom vodom preliti u šalici 4 žlice šećera te pustiti da se ohladi. Čaj procijediti, dodati šećer i vodu, limunov sok od pola limuna i razrijediti s 3 šalice hladne vode te staviti u hladnjak na hlađenje. Poslužiti s kockicama leda. Navedenu količinu šećera možete povećati, a 4 žlice šećera na ovu količinu daju blago slatki čaj. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.