Obožavamo jesen: Jastučići s karamelom i jabukama

Stockfood
Kremasto, slatko i jesenski – baš kako volimo!
Vidi originalni članak

Da su jabuke i karamela sjajan spoj, uvjerili smo se već nebrojeno mnogo puta. Ovog ih puta upakirajte u lisnato tijesto pa zarolajte i pecite. Ne zaboravite cijeli desert dodatno začiniti mješavinom šećera i cimeta koji će se kod pečenja lijepo karamelizirati i stvoriti finu i hrskavu koricu. Karamela će se otopiti i povezati s jabukama pa stvoriti kremastu unutrašnjost. Jednostavno, brzo i ukusno, bolje ne može.

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • Karamel bomboni
  • 2 jabuke
  • Šećer
  • Cimet
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. Maslac otopite na vatri pa dodajte sjeckane jabuke, šećer i cimet.
  2. Kuhajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
  3. Lisnato tijesto narežite na trokutiće.
  4. Na širi dio trokutića stavite jabuke i jednu karamelu, pa zarolajte.
  5. Pospite mješavinom šećera i cimeta pa pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr