gastro postao
Kremasto, slatko i jesenski – baš kako volimo!
Da su jabuke i karamela sjajan spoj, uvjerili smo se već nebrojeno mnogo puta. Ovog ih puta upakirajte u lisnato tijesto pa zarolajte i pecite. Ne zaboravite cijeli desert dodatno začiniti mješavinom šećera i cimeta koji će se kod pečenja lijepo karamelizirati i stvoriti finu i hrskavu koricu. Karamela će se otopiti i povezati s jabukama pa stvoriti kremastu unutrašnjost. Jednostavno, brzo i ukusno, bolje ne može.
Potrebno vam je:
- 1 pakiranje lisnatog tijesta
- Karamel bomboni
- 2 jabuke
- Šećer
- Cimet
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- Maslac otopite na vatri pa dodajte sjeckane jabuke, šećer i cimet.
- Kuhajte na laganoj vatri dok jabuke ne omekšaju.
- Lisnato tijesto narežite na trokutiće.
- Na širi dio trokutića stavite jabuke i jednu karamelu, pa zarolajte.
- Pospite mješavinom šećera i cimeta pa pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.
Dobar tek!