Odvažite se i probajte japansku palačinku s jajem i kupusom

Thinkstock
Sastojci za okonomiyaki mogu varirati po želji u čemu leži jedna od glavnih privlačnosti ovoga jela
Vidi originalni članak

Okonomiyaki je jedno od popularnijih, tradicionalnih japanskih jela. Često se naziva "japanskom pizzom" iako gotovo ne nalikuje originalnoj talijanskoj verziji, a neki ga opisuju kao palačinku. Sastojci za tijesto i preljevi variraju od mjesta do mjesta ovisno odakle potječe. Donosimo vam recept za okonomiyaki s jajem

Sastojci:

  • 100g brašna
  • 160ml vode
  • 3 jaja
  • 300g kupusa
  • 75g klica graha
  • 6 tankih ploški slanine
  • 100g gambera
  • majoneza, soja umak i ustinjene alge

 

Priprema:

  1. U većoj posudi umutite brašno, vodu i 2 jaja u glatku smjesu. Pripremite sjeckane trake kupusa, usitnjene gambere, klice i ploške slanine. Na malo zagrijanog ulja u teflon tavi izlijte tijesto u oblik palačinke, dodajte kupus, klice, škampe i na vrh slaninu. Kad se palačinka stisnula na dnu, preokrenite je na drugu stranu i zapecite
  2. Bacite na palačinku jaje na oko koje ste prethodno ispekli. pecite sve još minutu, prebacite na tanjur i prelijte majonezom te pospite usitnjenim algama

 

Posjeti Gastro.hr