20. listopada 2016.

Odvažite se i probajte japansku palačinku s jajem i kupusom

Okonomiyaki
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sastojci za okonomiyaki mogu varirati po želji u čemu leži jedna od glavnih privlačnosti ovoga jela

Okonomiyaki je jedno od popularnijih, tradicionalnih japanskih jela. Često se naziva "japanskom pizzom" iako gotovo ne nalikuje originalnoj talijanskoj verziji, a neki ga opisuju kao palačinku. Sastojci za tijesto i preljevi variraju od mjesta do mjesta ovisno odakle potječe. Donosimo vam recept za okonomiyaki s jajem

Sastojci:

  • 100g brašna
  • 160ml vode
  • 3 jaja
  • 300g kupusa
  • 75g klica graha
  • 6 tankih ploški slanine
  • 100g gambera
  • majoneza, soja umak i ustinjene alge

 

Priprema:

  1. U većoj posudi umutite brašno, vodu i 2 jaja u glatku smjesu. Pripremite sjeckane trake kupusa, usitnjene gambere, klice i ploške slanine. Na malo zagrijanog ulja u teflon tavi izlijte tijesto u oblik palačinke, dodajte kupus, klice, škampe i na vrh slaninu. Kad se palačinka stisnula na dnu, preokrenite je na drugu stranu i zapecite
  2. Bacite na palačinku jaje na oko koje ste prethodno ispekli. pecite sve još minutu, prebacite na tanjur i prelijte majonezom te pospite usitnjenim algama

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.