gastro postao
Sastojci za okonomiyaki mogu varirati po želji u čemu leži jedna od glavnih privlačnosti ovoga jela
Okonomiyaki je jedno od popularnijih, tradicionalnih japanskih jela. Često se naziva "japanskom pizzom" iako gotovo ne nalikuje originalnoj talijanskoj verziji, a neki ga opisuju kao palačinku. Sastojci za tijesto i preljevi variraju od mjesta do mjesta ovisno odakle potječe. Donosimo vam recept za okonomiyaki s jajem
Sastojci:
- 100g brašna
- 160ml vode
- 3 jaja
- 300g kupusa
- 75g klica graha
- 6 tankih ploški slanine
- 100g gambera
- majoneza, soja umak i ustinjene alge
Priprema:
- U većoj posudi umutite brašno, vodu i 2 jaja u glatku smjesu. Pripremite sjeckane trake kupusa, usitnjene gambere, klice i ploške slanine. Na malo zagrijanog ulja u teflon tavi izlijte tijesto u oblik palačinke, dodajte kupus, klice, škampe i na vrh slaninu. Kad se palačinka stisnula na dnu, preokrenite je na drugu stranu i zapecite
- Bacite na palačinku jaje na oko koje ste prethodno ispekli. pecite sve još minutu, prebacite na tanjur i prelijte majonezom te pospite usitnjenim algama