gastro postao
Za ovaj recept možete krušne mrvice napraviti i sami - ako imate višak suhoga kruha, jednostavno ga stavite u blender i izmiksajte
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 923
Puretina
- 600 g puretina (bijelo meso, prsa bk)
- 12 kriška kuhana šunka
- 1 šalica krušne mrvice
- 2 žlica maslac, slani
- 200 g gouda punomasni
Potrebno vam je
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl pileći temeljac
- 0.50 mala žlica sol
- 1 žlica senf
- 0.50 mala žlica worchester umak
- 0.50 šalica parmezan
Priprema
- Namastite lim za pečenje, a tavu ugrijte na 170°C. Pomiješajte krušne mrvice i otopljeni maslac te ostavite sa strane. Stavite prsa u lim za pečenje pa preko svakog stavite dvije kriške šunke, a zatim sir.
- Zarolajte meso i pospite krušnim mrvicama. Pecite 30-25 minuta. Prije no što je puretina gotova, u tavi ugrijte dvije žlice maslaca pa uspite brašno i miješajte.
- Polako ulijte mlijeko te dodajte temeljac i sol. Neprestano miješajte dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre pa dodajte senf, parmezan i worchestershire. Miješajte dok se sir ne otopi. Poslužite umak uz meso.
Izvor Skuhatćute