Ostatke od jabuka pretvorite u domaći čaj

Thinkstock
Domaći čaj od ostataka jabuka može vas hladiti u vruće dane ili grijati za vrijeme kišnih jutra.
Vidi originalni članak

Osim što su bogate vlaknima, od kora od jabuka možete napraviti divan domaći čaj. Začinite ga cimetom, klinčićem, medom i limunom ili ga prilagodite vlastitom ukusu. Idealan je za osvježenje vrućih dana, ali i utjehu za vrijeme kišnih jutra.

Potrebni sastojci za 3 šalice čaja:

  • Kora i sredina 5 jabuka
  • 4 čaše vode
  • Šećer ili med
  • Klinčić
  • Cimet

Postupak:

  1. Ostatke jabuka i šećer umiješajte u vodu i čekajte da voda zakipi.
  2. Smanjite vatru, dodajte klinčić i kuhajte jedan sat.
  3. Ugasite vatru, u tekućinu ubacite štapić ili žličicu cimeta u prahu i ostavite da odstoji još sat vremena.
  4. Ukoliko volite da je čaj slađi, dodajte med ili još šećera, a odlična ideja je i koja kap limuna.
  5. Čaj možete ostaviti u hladnjaku za hladni ili ponovno zagrijati ako želite topli napitak.
Posjeti Gastro.hr