gastro postao
                                            
                                        
                                    Domaći čaj od ostataka jabuka može vas hladiti u vruće dane ili grijati za vrijeme kišnih jutra.
                                
                                
                                    
                                
                                Osim što su bogate vlaknima, od kora od jabuka možete napraviti divan domaći čaj. Začinite ga cimetom, klinčićem, medom i limunom ili ga prilagodite vlastitom ukusu. Idealan je za osvježenje vrućih dana, ali i utjehu za vrijeme kišnih jutra.
Potrebni sastojci za 3 šalice čaja:
- Kora i sredina 5 jabuka
 - 4 čaše vode
 - Šećer ili med
 - Klinčić
 - Cimet
 
Postupak:
- Ostatke jabuka i šećer umiješajte u vodu i čekajte da voda zakipi.
 - Smanjite vatru, dodajte klinčić i kuhajte jedan sat.
 - Ugasite vatru, u tekućinu ubacite štapić ili žličicu cimeta u prahu i ostavite da odstoji još sat vremena.
 - Ukoliko volite da je čaj slađi, dodajte med ili još šećera, a odlična ideja je i koja kap limuna.
 - Čaj možete ostaviti u hladnjaku za hladni ili ponovno zagrijati ako želite topli napitak.