gastro postao
Domaći čaj od ostataka jabuka može vas hladiti u vruće dane ili grijati za vrijeme kišnih jutra.
Osim što su bogate vlaknima, od kora od jabuka možete napraviti divan domaći čaj. Začinite ga cimetom, klinčićem, medom i limunom ili ga prilagodite vlastitom ukusu. Idealan je za osvježenje vrućih dana, ali i utjehu za vrijeme kišnih jutra.
Potrebni sastojci za 3 šalice čaja:
- Kora i sredina 5 jabuka
- 4 čaše vode
- Šećer ili med
- Klinčić
- Cimet
Postupak:
- Ostatke jabuka i šećer umiješajte u vodu i čekajte da voda zakipi.
- Smanjite vatru, dodajte klinčić i kuhajte jedan sat.
- Ugasite vatru, u tekućinu ubacite štapić ili žličicu cimeta u prahu i ostavite da odstoji još sat vremena.
- Ukoliko volite da je čaj slađi, dodajte med ili još šećera, a odlična ideja je i koja kap limuna.
- Čaj možete ostaviti u hladnjaku za hladni ili ponovno zagrijati ako želite topli napitak.