Palačinka od blitve punjena s rižotom od kozica i pinjola

Braco Sanjin
Chef Braco Sanjin otkrio je tajnu ukusnih palačinki
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • Smjesa za slane palačinke
  • Blitva
  • 5 dag mesa kozica
  • Pinjoli
  • Kapulica
  • Češnjak
  • Petrusimul
  • Maslac
  • Riža arborio
  • Maslinovo ulje
  • Bijelo vino
  • Temeljac od kozica
  • Parmezan
  • Sol
  • Papar

Priprema:

  1. Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
  2. U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
  3. Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
  4. Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
  5. Palačinke puniti s rižotom i servirati.
Posjeti Gastro.hr