gastro postao
Chef Braco Sanjin otkrio je tajnu ukusnih palačinki
Sastojci:
- Smjesa za slane palačinke
- Blitva
- 5 dag mesa kozica
- Pinjoli
- Kapulica
- Češnjak
- Petrusimul
- Maslac
- Riža arborio
- Maslinovo ulje
- Bijelo vino
- Temeljac od kozica
- Parmezan
- Sol
- Papar
Priprema:
- Blitvu skuhati u slanoj vodi, procijediti i sa štapnim mikserom napraviti kremu.
- U smjesu za palačinke dodati kremu od blitve te ih ispeći na tavi.
- Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti kapulicu, češnjak, pinjole i rižu. Sve to podlijevati s temeljcem od kozica te kada je riža na pola gotova dodati vino i meso kozica, a pri samom kraju kockicu maslaca i parmezan.
- Izbalansirati okuse sa soli i paprom.
- Palačinke puniti s rižotom i servirati.