Palenta u ugodnom društvu umaka od patlidžana

Thinkstock
Upotrijebite klasičnu palentu i napravite zanimljiv i ukusan ručak.
Vidi originalni članak

Ukusan tanjur palente s umakom od patlidžana natjerat će čak i one koji ne vole palentu da je zavole. Jednostavno jelo gotovo je u manje od pola sata, a tek kada ga pripremite znat ćete koliko se dobro slaže sezonski patlidžan s kukuruznim okusom palente. Uz svježu sezonsku salatu, ovo jelo vrlo lako će postati hit u vašoj kuhinji.

Potrebno vam je:

  • Ulje
  • 1 patlidžan
  • 4 žlice bijelog vina
  • 1 šalica sjeckane rajčice
  • 6 žlica vode
  • 4 žlice umaka od rajčice
  • Sol, papar
  • Origano
  • Palenta
  • Maslac

Priprema:

  1. Skuhajte palentu pa ubacite nekoliko kockica maslaca.
  2. Zagrijte ulje na tavi pa dodajte patlidžan.
  3. Pecite oko 15 minuta.
  4. Ocijedite ulje pomoću paprnatih ručnika.
  5. U tavu dodajte umak od rajčice, dodajte vino pa kuhajte oko dvije minute.
  6. Dodajte nasjeckanu rajčicu, šest žlica vode, origano i sol. Kuhajte pet minuta pa umakom prelijte kremastu palentu. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr