gastro postao
Upotrijebite klasičnu palentu i napravite zanimljiv i ukusan ručak.
Ukusan tanjur palente s umakom od patlidžana natjerat će čak i one koji ne vole palentu da je zavole. Jednostavno jelo gotovo je u manje od pola sata, a tek kada ga pripremite znat ćete koliko se dobro slaže sezonski patlidžan s kukuruznim okusom palente. Uz svježu sezonsku salatu, ovo jelo vrlo lako će postati hit u vašoj kuhinji.
Potrebno vam je:
- Ulje
- 1 patlidžan
- 4 žlice bijelog vina
- 1 šalica sjeckane rajčice
- 6 žlica vode
- 4 žlice umaka od rajčice
- Sol, papar
- Origano
- Palenta
- Maslac
Priprema:
- Skuhajte palentu pa ubacite nekoliko kockica maslaca.
- Zagrijte ulje na tavi pa dodajte patlidžan.
- Pecite oko 15 minuta.
- Ocijedite ulje pomoću paprnatih ručnika.
- U tavu dodajte umak od rajčice, dodajte vino pa kuhajte oko dvije minute.
- Dodajte nasjeckanu rajčicu, šest žlica vode, origano i sol. Kuhajte pet minuta pa umakom prelijte kremastu palentu.
Dobar tek!