Stižu hladni dani: Pripremite što prije ukusno ukiseljeno povrće

Youtube/Martha Stewart
Par jednostavnih koraka za uživanje cijele zime u omiljenim plodovima, na ovaj jednostavan način možete pripremiti omiljeno povrće i biti sigurni da ćete imati dovoljne zalihe u hladnijim mjesecima.
Vidi originalni članak

Često jako dugo čekamo sezonu omiljenog voća ili povrća kako bi uživali u jedinstvenim okusima, ali uz malo planiranja i pripreme gotovo sve namirnice možemo konzumirati tijekom cijele godine. Uživajte cijele zime u ukusnom ukiseljenom povrću tako što ćete vaše omiljene plodove u par jednostavnih koraka uspješno sačuvati, konzervirati i začiniti za savršene zimske zalogaje.

Pogledajte video koji će vam poslužiti kao odlična podloga za pripremu povrća prema vašem ukusu.

Prvo izrežite povrće na veličinu koja odgovara staklenci u kojoj ćete pripremati zimnicu. Potom ga kratko blanširajte te ohladite u ledenoj vodi. U tegle stavite po jedan režanj češnjaka, začine i poslažite povrće.

Ulijte slanu vodu i zatvorite poklopcem kojeg ste prethodno sterilizirali u kipućoj vodi. Zatvorene tegle stavite da deset minuta prokuhaju u vodi, pričekajte da se ohlade pa ih spremite na sigurno mjesto i nakon otprilike dva tjedna uživajte u plodovima svog rada. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr