Prvi ŠtrudlaFest razveselit će sve poklonike popularne slastice

Promo
Nakon prošlogodišnje izrade najduže štrudle na svijetu, u Jaškovu kraj Ozlja, 4.rujna 2016. nastavlja se priča o karlovačkoj štrudli.
Vidi originalni članak

ŠtrudlaFest je festival štrudle, slasnih okusa i dobre atmosfere, eno-gastro manifestacija kojoj je cilj brendiranje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalne gastronomije i proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i OPG-a (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava), koji će svoje proizvode prodavati na štandovima u Jaškovu.

Do 29.08. je prijavljeno 26 izlagača, a popis je na www.strudlafest.com gdje se mogu pronaći i sve potrebne informacije. Danas je u prostorima Keramike Ilovac predstavljen program i aktivnosti manifesticije Rujan u srcu, koja počinje u Jaškovu na ŠtrudlaFestu i završava Vikendom na Dubovcu. Voditeljica marketinga Turističke zajednice Grada Karlovca Nikolina Lisac predstavila je program Rujan u srcu te najavila Vikend na Dubovcu koji se održava 10-11.rujna u prostorima karlovačke gradine Dubovac.

Koordinatorica projekta Štrudla za Guinnessa i voditeljica tima Vino i gastronomija PPS destinacije Zeleno srce Hrvatske Lidija Žganjer-Gržetić najavila je događanja u Jaškovu 4.9. „Da je „domaća štrudla in“ potvrđuje dolazak u Jaškovo gastro legende Steve Karapandže, akademika kulinarstva Branka Ognjenovića i Josipa Abičića, šefa kuhinje ponajboljeg hrvatskog hotela s 5 zvijezdica- hotela Milenij iz Opatije, koji će odabrati pobjedničku štrudlu na izboru najbolje štrudle. Zbog velikog zanimanja u rekordnom roku su zatvorene prijave za amatersko natjecanje. Posebne gošće bit će ovogodišnje pobjednice TV gastro-showa “3,2,1- kuhaj” Filipa Sorko i Petra Egić. Njima će se pridružiti i teta Marica, legendarna ambasadorica štrudle iz Jaškova. Profesorica Ana Stavljenić Rukavina pokazati će na edukativnoj radionici zašto je bezglutenska štrudla zdrava, ali i ukusna. Kipar Nikola Faller izraditi će skulpturu od slame za vrijeme trajanja manifestacije. Manifestacija ima humanitarni karakter te se, na štandu Udruge Jak kao Jakov, prikupljaju sredstva za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. Kao najava, od 29.08.-04.09. traje Tjedan štrudle u čak 13 restorana Karlovačke županije (Feniks, Panorama, hotel Korana Srakovčić, Kristal, Lovački rog, Hotel Frankopan, hotel Josipdol, Gradina, AT Turist Grabovac, DP, Žganjer, Toplice Lešće, Lovački dom Muljava …), u kojima će gosti cijeli tjedan moći kušati više od 20 različitih okusa štrudle po promotivnim cijenama.“, istaknula je Lidija Žganjer-Gržetić i zahvalila se svima koji sudjeluju na festivalu, posebno sponzorima.

Posjeti Gastro.hr