03. rujna 2016.

Dobra vijest za gurmane: Uskoro počinje gastro festival "Svijet na tanjuru"

Korejac
gastro postao gastro.24sata.hr
Od 8. do 18. rujna posjetite Europski trg, u 11 dana obiđite cijeli svijet i uživajte u specijalitetima egzotičnih destinacija.

Ukoliko ste ljubitelji meksičkih delicija nikako nemojte zaobići Pani, dok ćete pravi američki burger moći probati u restoranu Food and Mood. Ako želite iz prve ruke saznati kako se indijski curry savršeno stapa sa samosom posjetite restoran Royal India, a od azijskih predstavnika tu su još Curry Bowl, Asia, Ginger Sushi, Umami i Onsemi.

Za bavarske specijalitete brinut će se restoran Maximilian, a dašak Balkana pružit će vam makedonski restoran Merak. Ako nikad niste čuli za Peljmeni i Vareniki sad ćete imati priliku probati ih kod Ruskih delicija, a talijanskog predstavnika Trattoriu Volare, pronaći ćete i zavezanih očiju - samo slijedite očaravajuće mirise prosciutta, mozzarelle i bosiljka.

Osjetite Francusku uz Amelie macaronse i neodoljiva Vinolicious vina, a domaći plavac možete probati kod Vintese. Put oko svijeta započinjemo u Hrvatskoj, u četvrtak 8.9., kada će restorani Konoba Dida i Stari Puntijar posjetitelje počastiti brudetom i štruklima. Članovi KUD-a Horvati buju nam pokazali kak se to pleše v Zagorju, a viteške borbe dočarat će razdoblje srednjeg vijeka!

Svijet na tanjuru | Author: Promo foto: Promo

U petak 9.9., na Dan Turske, naučit ćete Ebru, tehniku slikanja na vodi, napraviti i degustirati „sigara böreği“, a večer provedite uz trbušne plesačice i tursku glazbu. Pokažite nam da ste pravi svjetski putnici, sudjelujte u našem nagradnom natječaju i otputujte s Qatar Airwaysom na neku egzotičnu destinaciju! Popratni kulturni i zabavni program dodatno će obogatiti festival, a posjetiteljima pružiti jedinstveni doživljaj. Imat ćete priliku zaplesati u vrućim ritmovima salse, oslikati venecijansku masku, sudjelovati u jazz radionici, ukrasiti tijelo kanom te pogledati autohtonu kinesku čajnu ceremoniju.

Na Europskom trgu moći ćete proslaviti i jedan od najvećih kineskih nacionalnih praznika, Mid Autumn festival, a restoran Asia će za tu prigodu dijeliti tradicionalnu slasticu mooncake. Tijek¸om večernjeg programa uživati ćete u kanconama, šansonama, country glazbi, jazzu i kočanom orkestru. Putovanje oko svijeta nikad nije bilo uzbudljivije i zato dođite na Europski trg od 8. do 18.9. i okusite svijet oko sebe!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.