03. srpnja 2016.

Napravite najbrže i najukusnije macaronse od kave

macarons
1/2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako je poznata stvar da izrada macaronsa zahtjeva puno vremena, strpljenja i nešto znanja o pripremi slastica, pronašli smo video koji će vam pomoći da ih pripremite u rekordnom roku.

Francuska slastica macarons diljem svijeta poznata je po svojoj kompliciranoj izradi i neodoljivom okusu. Najbitnije kod macaronsa jest da su sastojci za izradu vrhunske kvalitete i da se pri pripremi ove popularne slastice pazi na svaki detalj. Za one nešto spretnije u kuhinji i spremne na avanturu pronašli smo brzinski recept za macaronse s kavom kakav još niste vidjeli.

Potrebno vam je:

  • 3 bjelanjka
  • 2 žlice šećera
  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica bademovog brašna
  • 2 žličice kave
  • 100g maslaca
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 2 šalice šećera u prahu

Postupak:

  1. Izmiksajte bjelanjke i šećer u snijeg.
  2. Dodajte im prosijano brašno, bademovo brašno i kavu.
  3. Miješajte slastičarskom lopaticom laganim pokretima.
  4. Napunite smjesom vrečicu i istiskujte kolačiće na papir za pečenje.
  5. Protresite i ostavite da stoji jedan sat.
  6. U posudi pomiješajte maslac, ekstrakt od vanilije i šećer u prahu i izmiksajte mikserom kako bi dobili kremu za punjenje.
  7. Stavite peći keksiće na 140 stupnjeva, 15 minuta ili dok se ne dignu. Provjeravajte ih kako se ne bi previše ispekli. 
  8. Punite ih kremom.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek!

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cakelove 01:25 04. Siječanj 2020.

    Autor teksta ocito nema pojma o cemu pise ili ima problem sa prevođenjem sa engleskog! kakvo brasno u macaronsima?? u videu lipo pise da ide secer i badem, nikakvo brasno! Nadam se da netko nece biti naivan ici raditi po vasem receptu!