gastro postao
Iako je poznata stvar da izrada macaronsa zahtjeva puno vremena, strpljenja i nešto znanja o pripremi slastica, pronašli smo video koji će vam pomoći da ih pripremite u rekordnom roku.
Francuska slastica macarons diljem svijeta poznata je po svojoj kompliciranoj izradi i neodoljivom okusu. Najbitnije kod macaronsa jest da su sastojci za izradu vrhunske kvalitete i da se pri pripremi ove popularne slastice pazi na svaki detalj. Za one nešto spretnije u kuhinji i spremne na avanturu pronašli smo brzinski recept za macaronse s kavom kakav još niste vidjeli.
Potrebno vam je:
- 3 bjelanjka
- 2 žlice šećera
- 2 šalice brašna
- 1 šalica bademovog brašna
- 2 žličice kave
- 100g maslaca
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 2 šalice šećera u prahu
Postupak:
- Izmiksajte bjelanjke i šećer u snijeg.
- Dodajte im prosijano brašno, bademovo brašno i kavu.
- Miješajte slastičarskom lopaticom laganim pokretima.
- Napunite smjesom vrečicu i istiskujte kolačiće na papir za pečenje.
- Protresite i ostavite da stoji jedan sat.
- U posudi pomiješajte maslac, ekstrakt od vanilije i šećer u prahu i izmiksajte mikserom kako bi dobili kremu za punjenje.
- Stavite peći keksiće na 140 stupnjeva, 15 minuta ili dok se ne dignu. Provjeravajte ih kako se ne bi previše ispekli.
- Punite ih kremom.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!