gastro postao
Kolačići podrijetlom iz Francuske osvajaju izgledom i okusom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 77
Potrebno vam je
- 3 kom bjelanjak kokošji
- 200 g šećer, u prahu
- 50 g šećer, kristal
- 100 g badem, oljušteni suhi
Priprema
- lzmiksajte bjelanjke dok se ne zapjene pa dodajte šećer. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Prokuhanim bademima skinite kožicu te ih jako usitnite. Izmiješajte ih dobro sa šećerom u prahu dok ne dobijete prah. Dodajte ga u bjelanjke i izmiješajte.
- Pravite li macarone različitih boja, odvojite smjesu i u svaku ukapajte željenu boju te promiješajte. Smjese stavite u vrećice za ukrašavanje, a papirom za pečenje obložite posudu.
- Istisnite jednake krugove, ostavite ih sat vremena te pecite do deset min na 160°C. Svaki kolač napunite kremom prema izboru.
Izvor Skuhatćute