Fantastična pržena mozzarella po receptu Marthe Stewart

Thinkstock
Osim što je obožavamo rastopljenu na pizzi, recept poznate Marthe Stewart nudi nam puno više od toga
Vidi originalni članak

Rastezljivi, gumasti svježi sir vrlo je cijenjen, a i sve češći izbor većine kada je riječ o siru na pizzi. Recept Marthe Stewart toliko je jednostavan, a opet intrigantan jer je riječ o jelu koje još nismo kušali. Male loptice svježe mozzarelle pržene u dubokom ulju sviđaju nam se kao zalogaj koji ćemo poslužiti s različitim umacima. Inspirirajte se Marthinim receptom sa sljedećim sastojcima

  • 1 šalica brašna
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1 žličica timijana
  • sol i papar
  • mini mozzarella
  • 2 šalice biljnog ulja (za prženje)
  • umaci za serviranje

 

Priprema:

  1. Stavite brašno u posudu, u drugoj posudi razbijte jaja, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice s timijanom. Začinite solju i paprom. Dvije kuglice mozzarelle uvaljajte u brašno, jaje pa u mrvice. Ponovite s ostalima.
  2. Zagrijte ulje u tavi i pržite mozzarellu. Kada uhvati lijepu zlaćanu boju izvadite na papirnati ubrus i jedite toplo.
Posjeti Gastro.hr