gastro postao
Osim što je obožavamo rastopljenu na pizzi, recept poznate Marthe Stewart nudi nam puno više od toga
Rastezljivi, gumasti svježi sir vrlo je cijenjen, a i sve češći izbor većine kada je riječ o siru na pizzi. Recept Marthe Stewart toliko je jednostavan, a opet intrigantan jer je riječ o jelu koje još nismo kušali. Male loptice svježe mozzarelle pržene u dubokom ulju sviđaju nam se kao zalogaj koji ćemo poslužiti s različitim umacima. Inspirirajte se Marthinim receptom sa sljedećim sastojcima
- 1 šalica brašna
- 2 velika jaja
- 1 šalica krušnih mrvica
- 1 žličica timijana
- sol i papar
- mini mozzarella
- 2 šalice biljnog ulja (za prženje)
- umaci za serviranje
Priprema:
- Stavite brašno u posudu, u drugoj posudi razbijte jaja, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice s timijanom. Začinite solju i paprom. Dvije kuglice mozzarelle uvaljajte u brašno, jaje pa u mrvice. Ponovite s ostalima.
- Zagrijte ulje u tavi i pržite mozzarellu. Kada uhvati lijepu zlaćanu boju izvadite na papirnati ubrus i jedite toplo.