29. kolovoza 2016.

Fantastična pržena mozzarella po receptu Marthe Stewart

Pržena mozzarella
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što je obožavamo rastopljenu na pizzi, recept poznate Marthe Stewart nudi nam puno više od toga

Rastezljivi, gumasti svježi sir vrlo je cijenjen, a i sve češći izbor većine kada je riječ o siru na pizzi. Recept Marthe Stewart toliko je jednostavan, a opet intrigantan jer je riječ o jelu koje još nismo kušali. Male loptice svježe mozzarelle pržene u dubokom ulju sviđaju nam se kao zalogaj koji ćemo poslužiti s različitim umacima. Inspirirajte se Marthinim receptom sa sljedećim sastojcima

  • 1 šalica brašna
  • 2 velika jaja
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1 žličica timijana
  • sol i papar
  • mini mozzarella
  • 2 šalice biljnog ulja (za prženje)
  • umaci za serviranje

 

Priprema:

  1. Stavite brašno u posudu, u drugoj posudi razbijte jaja, a u trećoj pomiješajte krušne mrvice s timijanom. Začinite solju i paprom. Dvije kuglice mozzarelle uvaljajte u brašno, jaje pa u mrvice. Ponovite s ostalima.
  2. Zagrijte ulje u tavi i pržite mozzarellu. Kada uhvati lijepu zlaćanu boju izvadite na papirnati ubrus i jedite toplo.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.