Konačno: Wine & Steak House na istoku Hrvatske

Mario Jukić
Osijek je konačno dobio pravi wine & steak house i nalazi se između Reisnerove i Gundulićeve ulice, u ulici Svete Ane na kućnom broju 84. Riječ je o restoranu s dugogodišnjom tradicijom. Prateći suvremene gastronomske trendove odlučili su se na rebranding i od prvoga lipnja posjetiteljima nude novu, wine & steak koncepciju
Vidi originalni članak

Prateći suvremene gastronomske trendove odlučili su se na rebranding i od prvoga lipnja posjetiteljima nude novu, wine & steak koncepciju. O razlozima rebrandinga voditelj marketinga i chef restorana Josip Domin je rekao:
Prateći gastronomsku scenu i radeći po restoranima na jadranskoj obali i hotelskim restoranima u Osijeku uvidio sam da ne postoji restoran sa sličnom koncepcijom u Slavoniji i Baranji, a istodobno sam bio uvjeren da postoji potencijal za afirmaciju ugostiteljskoga objekta takvoga profila u Osijeku.

Steak - zvijezda nedjeljnog ručka

 

Htio sam napraviti jedan koncepcijski iskorak i kvalitativno diferencirati naš obiteljski restoran od ostalih restorana u Osijeku i ponuditi gostima nešto različito od standardne restoranske ponude.



Po zanimanju sam turističko hotelijerski komercijalist. Po nastavnom kurikulumu TH komercijalist tijekom školovanja stječe temeljito znanje za poslove nabave i prodaje turističkih usluga, te stručno-teorijsko znanje i vještine iz tehnologije struke (kuhara, konobara, slastičara) potrebno za organizaciju rada u kuhinji i restoranu, za poslove banket-menadžera, osmišljavanje i promidžbu nacionalnih jela, te za prezentaciju ugostiteljske ponude na tržištu. Sve ono što sam učio u teoriji želim primijeniti i u praksi, znači i spravljanje jela i njihovu prezentaciju na tržištu.



DOMIN je obiteljska tvrtka koja objedinjuje caffe bar, prenoćište i restoran i u vlasništvu je mojih roditelja, a u njoj radi cijela obitelj uključujući sestru Paulinu i brata Ivana. Meni je povjeren restoran, a tu sam dobio odriješene ruke! Praveći jelovnik naglasak sam stavio na steakove i recimo to tako kvalitetna mesna jela.

Kakvog je okusa najskuplji steak na svijetu?

 

Tako da osim samih steakova imamo i steak pizzu i steak sendvič, te steak salatu. Ništa ne zamrzavamo. Sve se nabavlja svježe! Povrće je s lokalnih slavonsko baranjskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a meso je isključivo s hrvatskih farmi. Priloge uz sva jela gost bira po vlastitoj želji i to se ne naplaćuje dodatno.



Od samih steakova u ponudi su T – bone steak, Rib eye steak, Ramstek i Steak fondue. Steak fondue kulinarska je inovacija Josipa Domina; riječ je o Rib eye steaku na žaru serviranim zajedno sa tradicionalnim švicarskim jelom fondue koje svoje korijene vuče iz osamnaestoga stoljeća, iz kantona Neuchatel.

chefovi savjeti Sedam tajni sočnog steaka Marija Čepeka

 

Standardni fondue sadrži kruh koji se umače u najmanje dvije vrste sira koji su na umjerenoj temperaturi otopljeni u vinu. Nakon što se steak ispeče na žaru stavlja se u umak od sira. Uz to ide i Rosti prilog koji sadrži krumpir, začine i slaninu!



Što se vina tiče, osim vina Kutjeva d.d. i vina Belje u ponudi imaju i izvrsna vina Domagoja Buhača iz Iloka.

 

Vinarija Buhač: Vjerojatno najbolja hrvatska „value for money“ vina


 

Posjeti Gastro.hr