Master grill by Marko: Život je prekratak da ne idete češće na vrhunski roštilj

Domagoj Jakopović Ribafish
Kvaliteta roštilja se ocjenjuje sat vremena nakon što ste ga pojeli, riječi su koje smo upamtili nakon posjeta novom zagrebačkom grillu
Vidi originalni članak

Nije lako biti u toku s ponudom mesa s roštilja u našoj metropoli. Naime, tolika je količina grillova, pečenjara, restorana i zalogajnica da bi za potpunu sliku u pričuvi trebalo imati barem deset konstantno gladnih stokilaša koji bi stalno bili u pogonu tri puta dnevno.

No, bitno je ne odustajati i barem posjetiti sve ono što je nedavno otvoreno, pogotovo ako iza ovog restorana stoji čovjek koji je diplomirao u Leskovcu!

Marko Stojkanović je mladi dvometraš koji o mesu priča s ljubavlju, gestikulira, uživi se, a uvijek je spreman dati dobar savjet, kao i raskrinkati neku urbanu legendu. Tako smo naučili razliku između mesa za ćevape i pljeskavice, kao i da se kvaliteta ćevapa vidi tako da se ovaj secira po dužini i tako odmah vidi koliko u njemu ima mesa, a koliko dodataka... Iza njega, naravno, stoji supruga koja pazi na sve ostalo, og reklame do PR-a i obratno...

Uglavnom, put nas je praznih želudaca nanio u Rujansku 17, iza bivšeg Getroa na Vrbanima, odnosno na mjestu starog Kill Grilla od čijeg je vlasnika Marko naslijedio lokal koji je trenutno u fazi širenja. Ugodna terasa i drveni stolovi, pivo iz ponude zagrebačke pivovare s naglaskom na traženje barem jednog crafta (javite se), i savršena barikirana, gotovo dimljena rakija od dunje poslužena u puno leda kao vrhunski uvod u ono što će uslijediti.

Master grill nije samo leskovački roštilj, on je više od toga jer samo poštuje osnove dobrog roštilja, ali je otvoren za nove trendove, kao i drugu hranu.

Tako tijekom dana tu imate klasičnu ponudu bolognesea, juha i ono najbitnije – u bliskoj budućnosti će se ovdje nuditi teleće čorbice, Tko je bio na proputovanju istočno od Hrvatske, dobro zna o čemu govorimo!

No, ovdje smo došli s razlogom, a to je – gurmanska plata. Po cijeni od 130 kuna, na solidnom ovalu očekuju vas ćevapi, gurmanske pljeskavice, pileći otkošteni zabatak, punjeni ražnjić, i pečene pole krumpira, sve poliveno kajmakom. Preporučujemo dodatno uzeti kajmak jer ima kvalitetnu mliječnu teksturu i fini slani šmek, kao i salatu od pečenih paprika iz Makedonije – običnih i ljutih, bogato nasipanih češnjakom. Fantastična ljutina, miris, aroma, sve - divno.

Tucana paprika u svojoj posudici mami vas da je trenutno iskoristite, a ujutro podsjeća koliko vam je fino bilo. Zato jer je stvarno fino. The meso, ne premekano i nikako preslano.

"Tajna je u preciznim omjerima, višestrukom mljevenju i kvalitetnome mesu", kaže Marko, i ponavlja tvrdnju da se meso s roštilja ne cijeni na prvi dojam, nego tek kad se pojede, slegne i odmori. Ako nakon sat vremena dišete, niste naduti i nemate žgaravicu – jeli ste kvalitetno meso... I tako je i bilo.

Ćevapi jako dobri, nema soje, loja i aditiva, zgusnuti, nabijeni, isto kao i pljeskavica pojačana slaninom i sirom. Uštipke bi možda trebalo dodatno zaljutiti, oko ajvara smo se dogovorili, ražnjići mekani poput političara prije izbora, a jedanaestogodišnjeg dječaka za stolom je užasno zasmetalo što na plati ima samo pet ćevapa. Dok mu nismo objasnili da je na plati i punjeni ćevap, pa je na kraju sve bilo savršeno.

Iako nije po bontonu, moram primijetiti da je pljeskavica bila jednake kvalitete i sutradan nakon pakiranja u doggy bag, što je sve dovoljno dobar primjer da zaljubljenici u kvalitetan roštilj trebaju što prije pružiti priliku Master grillu da ih kulturno najede. Ili barem naručiti dostavu ili catering, na koji su posebno ponosni.

A i mi se spremamo ponovo, ali kad osvanu te čorbice - slutimo totalni hit! 

Detalje provjerite na njihovoj stranici: www.master-grill.com

Telefon za dostavu, rezervacije stolova i catering 01 8892 292 

Posjeti Gastro.hr