Recenzije 04. listopada 2016.

Master grill by Marko: Život je prekratak da ne idete češće na vrhunski roštilj

Master grill
foto: Domagoj Jakopović Ribafish
gastro postao gastro.24sata.hr
Kvaliteta roštilja se ocjenjuje sat vremena nakon što ste ga pojeli, riječi su koje smo upamtili nakon posjeta novom zagrebačkom grillu

Nije lako biti u toku s ponudom mesa s roštilja u našoj metropoli. Naime, tolika je količina grillova, pečenjara, restorana i zalogajnica da bi za potpunu sliku u pričuvi trebalo imati barem deset konstantno gladnih stokilaša koji bi stalno bili u pogonu tri puta dnevno.

No, bitno je ne odustajati i barem posjetiti sve ono što je nedavno otvoreno, pogotovo ako iza ovog restorana stoji čovjek koji je diplomirao u Leskovcu!

Master grill | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Marko Stojkanović je mladi dvometraš koji o mesu priča s ljubavlju, gestikulira, uživi se, a uvijek je spreman dati dobar savjet, kao i raskrinkati neku urbanu legendu. Tako smo naučili razliku između mesa za ćevape i pljeskavice, kao i da se kvaliteta ćevapa vidi tako da se ovaj secira po dužini i tako odmah vidi koliko u njemu ima mesa, a koliko dodataka... Iza njega, naravno, stoji supruga koja pazi na sve ostalo, og reklame do PR-a i obratno...

Uglavnom, put nas je praznih želudaca nanio u Rujansku 17, iza bivšeg Getroa na Vrbanima, odnosno na mjestu starog Kill Grilla od čijeg je vlasnika Marko naslijedio lokal koji je trenutno u fazi širenja. Ugodna terasa i drveni stolovi, pivo iz ponude zagrebačke pivovare s naglaskom na traženje barem jednog crafta (javite se), i savršena barikirana, gotovo dimljena rakija od dunje poslužena u puno leda kao vrhunski uvod u ono što će uslijediti.

Master grill nije samo leskovački roštilj, on je više od toga jer samo poštuje osnove dobrog roštilja, ali je otvoren za nove trendove, kao i drugu hranu.

Master grill | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Tako tijekom dana tu imate klasičnu ponudu bolognesea, juha i ono najbitnije – u bliskoj budućnosti će se ovdje nuditi teleće čorbice, Tko je bio na proputovanju istočno od Hrvatske, dobro zna o čemu govorimo!

No, ovdje smo došli s razlogom, a to je – gurmanska plata. Po cijeni od 130 kuna, na solidnom ovalu očekuju vas ćevapi, gurmanske pljeskavice, pileći otkošteni zabatak, punjeni ražnjić, i pečene pole krumpira, sve poliveno kajmakom. Preporučujemo dodatno uzeti kajmak jer ima kvalitetnu mliječnu teksturu i fini slani šmek, kao i salatu od pečenih paprika iz Makedonije – običnih i ljutih, bogato nasipanih češnjakom. Fantastična ljutina, miris, aroma, sve - divno.

Master grill | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Tucana paprika u svojoj posudici mami vas da je trenutno iskoristite, a ujutro podsjeća koliko vam je fino bilo. Zato jer je stvarno fino. The meso, ne premekano i nikako preslano.

"Tajna je u preciznim omjerima, višestrukom mljevenju i kvalitetnome mesu", kaže Marko, i ponavlja tvrdnju da se meso s roštilja ne cijeni na prvi dojam, nego tek kad se pojede, slegne i odmori. Ako nakon sat vremena dišete, niste naduti i nemate žgaravicu – jeli ste kvalitetno meso... I tako je i bilo.

Ćevapi jako dobri, nema soje, loja i aditiva, zgusnuti, nabijeni, isto kao i pljeskavica pojačana slaninom i sirom. Uštipke bi možda trebalo dodatno zaljutiti, oko ajvara smo se dogovorili, ražnjići mekani poput političara prije izbora, a jedanaestogodišnjeg dječaka za stolom je užasno zasmetalo što na plati ima samo pet ćevapa. Dok mu nismo objasnili da je na plati i punjeni ćevap, pa je na kraju sve bilo savršeno.

Master grill | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Iako nije po bontonu, moram primijetiti da je pljeskavica bila jednake kvalitete i sutradan nakon pakiranja u doggy bag, što je sve dovoljno dobar primjer da zaljubljenici u kvalitetan roštilj trebaju što prije pružiti priliku Master grillu da ih kulturno najede. Ili barem naručiti dostavu ili catering, na koji su posebno ponosni.

A i mi se spremamo ponovo, ali kad osvanu te čorbice - slutimo totalni hit! 

Detalje provjerite na njihovoj stranici: www.master-grill.com

Telefon za dostavu, rezervacije stolova i catering 01 8892 292 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.