Na BBQ partiju OXBO restorana isprobali smo vrhunska jela s grilla chefa Marinka Topalovića!

OXBO ;Na BBQ partiju OXBO restorana možeš isprobati vrhunska jela s grilla chefa Marinka Topalovića
Posjetili smo vrhunski BBQ party na terasi OXBO restorana hotela Doubletree by Hilton u Zagrebu. Oduševila su nas kreativna i uistinu ukusna jela, vrhunska usluga i prekrasan ambijent!
Vidi originalni članak

Zagrebački restoran OXBO, već prepoznat po sjajnim steakovima, u srijedu je započeo svoj novi program POP UP BBQ show cooking koji smo među prvima imali priliku posjetiti te uživati uz gastronomske specijalitete s roštilja, odličnu DJ glazbu i koktele. Terasa je bila prepuna, mirisi vatre i steakova otvarali su apetit, a čak ni kiša nije pokvarila zabavu koja se nastavila u restoranu, a kasnije i na terasi uz glazbu i koktele.

Marinko Topalović, Hilton executive chef i njegov OXBO tim, jučer su od 18 do 22 sata, na terasi restorana, pred gostima pripremali fantastična jela i podijelili s nama male tajne pripreme vrhunskog roštilja. 

U prvom slijedu bili su izvanredan beef tartar i pečena koštana srž uz domaću focacciu koja se topila u ustima. Beef tartar chefa Topalovića definitivno je jedan od najboljih koje smo probali u Zagrebu. Tartar je baš onakve teksture kakve treba biti, sitni komadići mesa mogu se razabrati pod jezikom, optimalno je začinjen i nije pretvoren u namaz od junetine.

U sljedećem slijedu isprobali smo genijalan ribeye, pečeni kukuruz i hash browns krumpir. Meso je vrhunske kvalitete, mekano i sočno te se odlično sljubljuje s hrskavim krumpirom i pečenim kukuruzom.  

Posebno nas je oduševio desert; kombinacija pečenih bresaka, kreme od breskve i malina sorbeta. Puno je tu specifičnih okusa koji su odlično dozirani da se ne nadmeću nego se spajaju i čine skladnu i jako ukusnu cjelinu. Svaki tanjur osim okusom, oduševio nas je i prezentacijom i zaista smo uživali u svakom zalogaju vrhunskih delicija chefa Marinka Topalovića.

Sljedeće srijede, 7. rujna, obavezno posjetite ovu skrivenu terasu zagrebačkog DoubleTree by Hilton hotela jer Vas na OXBO POP UP BBQ očekuje nova ponuda delicija s roštilja…Tomahawk, flat bread beef u pripremi chefa Marinka i njegovog tima a sve to uz odličnu DJ glazbu, zabavu i vrhunsku uslugu. Cijena ovog posebnog iskustva koje svakako preporučujemo je 250 kuna. 

Osoblje, usluga i hrana OXBO restorana garancija su posebnog gastronomskog doživljaja koji će vas svaki puta oduševiti.

Posjeti Gastro.hr