ABC Cheesecake

Jako fin i jednostavan cheesecake napravljen s minimalno truda i napora :)
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Biskvit

  • 20 kom Keksi (petit-beurre)
  • 100 g Maslac

Krema

  • 600 g ABC krem sir
  • 4 kom Jaje
  • 20 dag Šećer u prahu
  • 3 kom Vanilin šećer

Gornja krema

  • 2 kom Kiselo vrhnje
  • 2 kom Vanlin šećer
  • 10 dag Šećer u prahu

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 170°C. U okrugli kalup postavite na dno papir za pečenje.
  2. Kekse usitnite (može i u mikseru), ali pripazite da se ne pretvore u prah. Neka bude većih komadića. Uzmite maslac i otopite ga u mikrovalnoj pečnici. Zatim kekse prelijete s otopljenim maslacem kako bi dobili smjesu koja se može oblikovati (rukama pomiješajte).
  3. Smjesu rasporedite ravnomjerno na dno lima za pečenje. Pazite da nema rupa ili pukotina, kako vam kasnije krema ne bi iscurila. Lim za pečenje zatim stavimo u hladnjak do prelijevanja kreme.
  4. U velikoj zdjeli izmiksajte svježa jaja, šećer, ABC svježi sir i vanilin šećer dok se ne sjedine. Miješajte dok ne postane jednolično.
  5. Dobivenu smjesu ravnomjerno prelijte preko keksa u limu za pečenje. Staviti u pećnicu na 150-170 °C, 35-40 min.
  6. Sastojke za gornju kremu (2 crvena vrhnja, 10 dkg šećera u prahu i 2 vanilin šećera) izmiksati, te preliti na hladnu tortu. Ostaviti preko noći u frižider da se stisne. Dobar tek :)

Jako fin i jednostavan cheesecake napravljen s minimalno truda i napora :)

Posjeti Gastro.hr