gastro postao
Jako fin i jednostavan cheesecake napravljen s minimalno truda i napora :)
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Biskvit
- 20 kom Keksi (petit-beurre)
- 100 g Maslac
Krema
- 600 g ABC krem sir
- 4 kom Jaje
- 20 dag Šećer u prahu
- 3 kom Vanilin šećer
Gornja krema
- 2 kom Kiselo vrhnje
- 2 kom Vanlin šećer
- 10 dag Šećer u prahu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C. U okrugli kalup postavite na dno papir za pečenje.
- Kekse usitnite (može i u mikseru), ali pripazite da se ne pretvore u prah. Neka bude većih komadića. Uzmite maslac i otopite ga u mikrovalnoj pečnici. Zatim kekse prelijete s otopljenim maslacem kako bi dobili smjesu koja se može oblikovati (rukama pomiješajte).
- Smjesu rasporedite ravnomjerno na dno lima za pečenje. Pazite da nema rupa ili pukotina, kako vam kasnije krema ne bi iscurila. Lim za pečenje zatim stavimo u hladnjak do prelijevanja kreme.
- U velikoj zdjeli izmiksajte svježa jaja, šećer, ABC svježi sir i vanilin šećer dok se ne sjedine. Miješajte dok ne postane jednolično.
- Dobivenu smjesu ravnomjerno prelijte preko keksa u limu za pečenje. Staviti u pećnicu na 150-170 °C, 35-40 min.
- Sastojke za gornju kremu (2 crvena vrhnja, 10 dkg šećera u prahu i 2 vanilin šećera) izmiksati, te preliti na hladnu tortu. Ostaviti preko noći u frižider da se stisne. Dobar tek :)
Jako fin i jednostavan cheesecake napravljen s minimalno truda i napora :)