Isto, a opet drugačije: Američke palačinke

Najčešće se poslužuju s javorovim sirupom, maslacem ili voćem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 493

Potrebno vam je

  • 2 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2.50 mala žlica prašak za pecivo
  • 3 žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica sol
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica maslac, neslani

Priprema

  1. Zajedno prosijte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. U posebnoj posudi izmiješajte jaja i 1 i pol šalicu mlijeka te ju dodajte prosijanom brašnu i miješajte sve dok smjesa ne postane glatka.
  2. Umiješajte topljeni maslac. Ako je tijesto pregusto, dodajte malo mlijeka. Palačinke pecite na tavi manjeg promjera koju ste prethodno namastili.
  3. Za svaku palačinku potrebno je ¼ šalice smjese.
  4. Palačinku pecite dok smjesa ne postane mjehurasta, pomalo suha na krajevima i lagano smeđa na dnu te ju okrenite na drugu stranu.
Posjeti Gastro.hr