Bezglutenske knedle s jagodama

Branko Ognjenović pripremio je slasticu za sve koji ne podnose gluten
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 903

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 300 g jagode
  • 200 g krušne mrvice
  • 50 g maslac, neslani
  • 2 kom jaje kokošje
  • 300 g bezglutensko brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 100 g šećer, u prahu

Priprema

  1. Krumpir skuhamo, ogulimo, protisnemo kroz prešu za krumpir pa dodamo malo soli, trećinu maslaca, jaja, po želji malo muškatnog oraščića u prahu i brašna pa umijesimo krumpirovo tijesto.
  2. Jagode očistimo te svaki komadić jagode zamotamo u tijesto. Među dlanovima oblikujemo da dobijemo lopticu, knedlu, koju zatim kuhamo u blago posoljenoj vodi.
  3. Kad isplivaju na površinu, pustimo da još malo prokuhaju. Zatim ih vadimo u pržene mrvice koje smo prethodno prepržili u tavi do zlatnožute boje.
  4. Serviramo tako da knedle složimo na tanjur, dobro je da jednu prerežemo po pola da vidimo presjek te po želji dodamo sladoled od vanilije.
Posjeti Gastro.hr