Bezmesno savršenstvo: Burger od batata i feta sira

Najbolji pokazatelj da vege ne mora biti bezukusno
Vidi originalni članak

Pljeskavice možete preliti kiselim vrhnjem i ukrasiti sjeckanim vlascem. Uz njih paše i salata od kuhane cikle s hrenom. Kuhanu ciklu ogulite, pomiješajte s hrenom i ribanom jabukom te začinite solju i octom. 

 

Naši favoriti Sto lica batata - pečen, kuhan, u varivu ili pecivu

 

Potrebno vam je:

  • 500g oguljenog i naribanog batata
  • jaje
  • 100g brašna
  • 70g otopljenog maslaca
  • 100g feta sira
  • sol, papar
  • 3 žlice sjeckane metvice
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 3 ploške dimljenog sira
  • 3 okrugla peciva
  • listovi zelene salate
  • luk

 

Vrijeme je za empanade Jastučići s batatom - hrskavi istočnjački zalogaji

 

Priprema:

  1. Ogulite i sitno naribajte batat. Pomiješajte ga s umućenim jajetom, brašnom, otopljenim maslacem, izmrvljenim feta sirom i metvicom. Kad se svi sastojci sjedine, po želji začinite solju i paprom. 
  2. Od smjese vlažnim rukama oblikujte pljeskavice i uvaljajte u krušne mrvice. Stavite na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dok ne postanu hrskavi. Posložite ih u prerezana peciva s ploškama sira i luka te listovima salate.
Posjeti Gastro.hr