Recepti 11. kolovoza 2018.

Jastučići s batatom - hrskavi istočnjački zalogaji

Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan finger food bit će upravo ove slasne empanade punjene slatkim batatom. Dobro ih začinite, dodajte im umak i zadivite baš svakog sjajnom kombinacijom okusa.

Zamijesite tijesto, napunite ga okusima raskošnom kombinacijom batata i graška, a za dozu egzotike, dodajte i pokoji neobičan začin. S ovom će se kombinacijom dobro složiti kumin i korijander, dok će grašak divno upotpuniti svježa menta. Za one koji vole nešto jače okuse, sjajna ideja bit će dodatak dobre doze čilija.

 

Možda vas zanima... Empanade s junetinom - idealan zalogaj za ljetna druženja Recepti

 

Jastučiće poslužite uz jednostavan umak na bazi grčkog jogurta ili pak fini guacamole.

 

Možda vas zanima... Grčki jogurt sjajno nadopunjuje baš svako jelo Špajza Možda vas zanima... Guacamole - najpoznatiji zeleni namaz na svijetu Kolumne

 

 | Author: Stockfood Stockfood


Za pripremu tijesta trebat će vam:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • 60 ml jogurta
  • 115 g maslaca
  • 350 grama brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žlica soli

Za nadjev će vam trebati:

  • 500 g batata
  • 2 žlice ulja
  • 1 luk
  • 1 žličica korijandera
  • 1 žličica kumina
  • 1 žlica sitno sjeckane svježe mente
  • 100 g graška
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Za tijesto istucite jaje i ulje, umiješajte jogurt pa dodajte otopljeni maslac. 
  2. Prosijte brašno, dodajte mu prašak za pecivo i sol u zdjeli te to umiješajte u smjesu s jogurtom. 
  3. Oblikujte mekano tijesto, koje zatim zamijesite na pobrašnjenoj površini. Ako je tijesto pretvrdo, dodajte malo vode. 
  4. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak od pola sata do sat vremena.
  5. Kuhajte batat u posoljenoj kipućoj vodi 15-20 min. Ocijedite ga i ohladite.
  6. Na zagrijanom ulju u tavi propirjajte luk. 
  7. Dodajte krumpir narezan na kockice i pržite dok ne počne poprimati smeđu boju na rubovima. 
  8. Dodajte začine i pržite miješajući nekoliko sekundi. 
  9. Umiješajte grašak, metvicu, začinite i ostavite da se ohladi.
  10. Podijelite tijesto na dva dijela pa ih razvaljajte na debljinu od pola centimetra. 
  11. Narežite tijesto na krugove i premažite jajetom. 
  12. Stavite na jednu stranu oko tri žličice nadjeva pa presavinite tijesto preko njega, premažite jajetom i izbodite tijesto vilicom. 
  13. Pecite 20 min na 200°c i poslužite uz omiljeni umak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.