Bijeli čupavci

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Sastojci za kremu

  • 30 dag bijele čokolade
  • 4 žlica štaub šećera
  • 1/4 l mlijeka
  • pola margarina
  • 20 dag kokosa (za kraj)

Sastojci za biskvit

  • 4 žumanjka
  • 20 dag šećera
  • 10 žlica hladne vode
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 1 kom vanilin šećer
  • 4 bjelanjka (snjeg)

za premaz

  • pekmez od jagoda, šljiva ili šumskog voća

Priprema

  1. Ugrijati pećnicu na 170C. Sastojke za biskvit izmiksati i staviti peći.
  2. Gotov biskvit ohladite, prerežite po dužini, namažite s pekmezom i poklopite s gornjim biskvitom. Biskvit narežite na kocke.
  3. Nadjevene biskvitne kocke uvaljajte u glazuru od bijele čokolade, a zatim u kokos.
Posjeti Gastro.hr