Blagdani nisu blagdani bez linzera

Stockfood
Svoje blagdanske kutije za kolače obavezno napuni prhkim linzerima!
Vidi originalni članak

Linzeri su prhki keksići punjeni marmeladom, dobro poznati i kao zvjezdice. Sama priprema je jednostavna, relativno brza i opuštajuća, a uspjeh je zagarantiran.

Budi strpljiva kad premazuješ marmeladom i posipaš šećerom kako bi linzeri bili uredni (i instagramični). Bilo bi najbolje da ih pripremiš dan, dva prije posluživanja jer će malo omekšati i biti ukusniji. 

 

pripremite se za blagdane Obavezno pripremi ove divne dvobojne keksiće

 

Sastojci:

  • 125 g Zvijezda margarina
  • 125 g šećera u prahu + za posipanje
  • 2 žumanjka
  • 250 g glatkog brašna
  • Pola žličice cimeta u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

  1. Margarin sobne temperature izmiksaj sa šećerom u prahu i žumanjcima. Dodaj brašno, vanilin šećer i cimet. Umijesi glatko tijesto, zamotaj ga u prozirnu foliju i ostavi 15 minuta u hladnjaku.
  2. Izvadi tijesto iz hladnjaka i podijeli ga na dva jednaka dijela. Izvaljaj prvi pa izreži oblike s rupom u sredini, a potom od drugog komada tijesta odgovarajuće oblike bez rupe.
  3. Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva, a za to vrijeme posloži keksiće na lim obložen papirom. Peci ih 15-ak minuta.
  4. Premaži ohlađene keksiće bez rupe marmeladom pa ih poklopi keksićima s rupom. Pospi ih šećerom u prahu.

Uživaj!

Posjeti Gastro.hr