gastro postao
Ako osjećaš da nešto nedostaje na tvom blagdanskom stolu, možda su to upravo ovi dvobojni keksići!
Možeš napraviti i dvije ili čak četiri manje rolade. Najbitnije je da pričekaš da se tijesto dobro ohladi i stisne prije rezanja kako bi svi keksići izgledali uredno.
Od ove smjese možeš dobiti 12 velikih keksa, 24 manja ili čak 48 simpatičnih, mini keksića. Uz to, tijesto možeš pobojati, dodati koricu naranče, začine koje voliš ili čak malo kokosovog brašna.
Sastojci:
- 400 g brašna
- ½ praška za pecivo
- ½ soli
- 220 g Zvijezda margarina
- 300 g šećera
- 2 velika jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 50 g tamne čokolade
Priprema:
- Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol u posudi.
- U drugoj posudi izmiksaj margarin. Postepeno dodaj šećer i ekstrakt vanilije, a potom i jedno po jedno jaje.
- Dodaj suhe sastojke i izmiješaj žlicom.
- Tijesto podijeli na pola i jednu polovicu razvaljaj u kvadratni oblik (10 x 10 cm). Umotaj u plastičnu foliju.
- U drugu polovicu dodaj otopljenu čokoladu i kratko izmiksaj. Razvaljaj i ovaj dio u isti oblik (10 x 10 cm). Stavi oba tijesta u hladnjak na barem pola sata.
- Oba tijesta razvaljaj između dva papira za pečenje. Trebali bi se preklapati u veličini. Potom položi bijelo tijesto na čokoladno i zarolaj.
- Omotaj u foliju i vrati u hladnjak na nekoliko sati. Kad ga izvadiš, nekoliko ga puta zarolaj po ravnoj površini kako dno ne bi bilo spljošteno.
- Odmotaj roladu i nareži na kolutove debljine 5,6 mm.
- Posloži na lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 10-12 minuta. Pričekaj da se ohlade prije posluživanja.
Uživaj!