Recepti Najslađe od blagdana 21. prosinca 2019.

Obavezno pripremi ove divne dvobojne keksiće

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako osjećaš da nešto nedostaje na tvom blagdanskom stolu, možda su to upravo ovi dvobojni keksići!

Možeš napraviti i dvije ili čak četiri manje rolade. Najbitnije je da pričekaš da se tijesto dobro ohladi i stisne prije rezanja kako bi svi keksići izgledali uredno.

Od ove smjese možeš dobiti 12 velikih keksa, 24 manja ili čak 48 simpatičnih, mini keksića. Uz to, tijesto možeš pobojati, dodati koricu naranče, začine koje voliš ili čak malo kokosovog brašna

 

Linzeri Možda vas zanima... Blagdani nisu blagdani bez linzera Recepti

 

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • ½ praška za pecivo
  • ½ soli
  • 220 g Zvijezda margarina
  • 300 g šećera
  • 2 velika jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 50 g tamne čokolade

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Priprema:

  1. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol u posudi.
  2. U drugoj posudi izmiksaj margarin. Postepeno dodaj šećer i ekstrakt vanilije, a potom i jedno po jedno jaje. 
  3. Dodaj suhe sastojke i izmiješaj žlicom.
  4. Tijesto podijeli na pola i jednu polovicu razvaljaj u kvadratni oblik (10 x 10 cm). Umotaj u plastičnu foliju. 
  5. U drugu polovicu dodaj otopljenu čokoladu i kratko izmiksaj. Razvaljaj i ovaj dio u isti oblik (10 x 10 cm). Stavi oba tijesta u hladnjak na barem pola sata.
  6. Oba tijesta razvaljaj između dva papira za pečenje. Trebali bi se preklapati u veličini. Potom položi bijelo tijesto na čokoladno i zarolaj.
  7. Omotaj u foliju i vrati u hladnjak na nekoliko sati. Kad ga izvadiš, nekoliko ga puta zarolaj po ravnoj površini kako dno ne bi bilo spljošteno.
  8. Odmotaj roladu i nareži na kolutove debljine 5,6 mm. 
  9. Posloži na lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 10-12 minuta. Pričekaj da se ohlade prije posluživanja. 

Uživaj!

 

Možda vas zanima... Domaće napolitanke s orasima i tamnom čokoladom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.