gastro postao
Domaće napolitanke s orasima sve su češće na blagdanskim jelovnicima...
Svaki put kad nekog posjetimo tijekom blagdana, nutkaju nas sa svojom verzijom domaćih napolitanki s oblatnama. marmelade i orašaste plodove.
Najskloniji smo verziji s tamnom čokoladom i orasima, koja će se i ove godine naći na našem blagdanskom stolu.
Sastojci:
- 200 g oblatnih
- 150 g šećera
- 150 g šećera u prahu
- 150 g Zvijezda margarina
- 150 g oraha
- 80 g tamne čokolade
- 2 žumanjka
Priprema:
- Na laganoj vatri rastopi kristal šećer. Dodajte samljevene orahe i sve kratko poprži.
- Na pari skuhaj gustu kremu od žumanjaka, šećera u prahu i pjesnato izmiksanog margarina.
- Makni s vatre i dodaj nasjeckanu čokoladu. Miješaj dok se čokolada ne rastopi.
- U smjesu s čokoladom potom dodaj smjesu od oraha.
- Toplom smjesom premažite oblatnu, preklopite drugom i tako redom.
- Gotovi kolač pokrij folijom i na njega stavi neki teret, poput teške kuharice.
- Kad se nadjev ohladi, narežite n pravokutnike i poslužite.
Uživaj!